«Νικήτα Κακλαμάνη παραιτήσου από την έδρα της ΝΔ » ζήτησε ο Ν. Μηταράκης

Ρελάνς του «αντάρτη» υποψηφίου δημάρχου με τα… Γλυπτά του Παρθενώνα

«Νικήτα Κακλαμάνη  παραιτήσου από την έδρα της ΝΔ » ζήτησε ο Ν. Μηταράκης

Να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα την οποία κέρδισε με τον συνδυασμό της ΝΔ κάλεσε ο υφυπουργός και βουλευτής επίσης της ΝΔ στην Α΄Αθηνών Νότης Μηταράκης τον υποψήφιο «αντάρτη» δήμαρχο Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης πάντως αφενός παρέπεμψε σε δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι δεν απαξιώνεται καμία υποψηφιότητα, αλλά παράλληλα προσπάθησε να κάνει ρελάνς με επιστολή προς το ΔΣ του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Με την επιστολή ζητά να υπάρξει συστράτευση για το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ζήτημα το οποίο ήρθε στο προσκήνιο μετά τη γνωστή δήλωση του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Μόνο με την ισχύ της ένωσής μας θα μπορέσουμε να κινηθούμε δυναμικά και να προσεγγίσουμε τους 26 (από τους 27…) Δημάρχους των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, ώστε να πείσουμε για την αναγκαιότητα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα» ανέφερε.

Πάντως τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχουν μεγάλη «πέραση», καθώς μετά τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο και την επιστολή του στον Κλούνεϊ, «συνωστίζονται» διάφοροι πολιτικοί στην «εκδήλωση ενδιαφέροντος», όπως ο υποψήφιος δήμαρχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος στην επιστολή του –επίθεση εναντίον του Δημάρχου του Λονδίνου Μπ. Τζόνσον, ο οποίος ως γνωστόν τάσσεται κατά της επιστροφής τους στην Αθήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top