Το μεταναστευτικό στις συζητήσεις του Κάρολου Παπούλια στη Μάλτα

Επίσημη επίσκεψη στη Βαλέτα

Το μεταναστευτικό στις συζητήσεις του Κάρολου Παπούλια στη Μάλτα

«Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί για την Ελλάδα, όπως και για την Μάλτα, μείζον εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Συνιστά επίσης σοβαρό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Ευελπιστούμε σε μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας για την αντιμετώπιση του κοινού αυτού προβλήματος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη Μάλτα.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών και επεσήμανε την ένταξη της Μάλτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Ελληνικής Προεδρίας, το 2003.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπογράμμισε την μεγάλης σημασίας αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων και ζήτησε και τη στήριξη της Μάλτας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών στον τουριστικό και πολιτιστικό τομέα.

Μιλώντας για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία για μία βιώσιμη και λειτουργική λύση η οποία θα είναι απόλυτα συμβατή με την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους μέλους της Ε.Ε.», υπογράμμισε πως «είναι ανεπίτρεπτο ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος, να ευρίσκεται υπό καθεστώς εισβολής και παράνομης κατοχής» και κάλεσε την Τουρκία να συμβάλλει και αυτή με θετικό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος.

Τέλος, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής ευχόμενος την ομαλοποίηση της εσωτερικής τους πολιτικής κατάστασης, την παγίωση δημοκρατικών καθεστώτων και την επαναφορά σε συνθήκες ειρήνης και σταθερότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top