Μπαρόζο-Ρομπάι: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν στην Κύπρο

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τις διαπραγματεύσεις»

Μπαρόζο-Ρομπάι: Καλωσορίζουμε τη συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν στην Κύπρο

Τη συμφωνία επί ενός κοινού ανακοινωθέντος, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, καλωσορίζει με κοινή γραπτή δήλωση η ΕΕ.

Όπως αναφέρεται στην κοινή γραπτή δήλωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι, η κοινή αυτή δήλωση αναμένεται να βοηθήσει τους δύο ηγέτες (σ.σ.: Αναστασιάδης και Έρογλου) προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ζητήματα ουσίας και «να προχωρήσουν τάχιστα σε αποτελέσματα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων».

Ο Ρομπάι και ο Μπαρόζο συγχαίρουν και χαιρετίζουν το κουράγιο που επέδειξαν οι δυο ηγέτες στη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «η Κομισιόν έτοιμη να διαδραματίσει τον ρόλο της στηρίζοντας τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διεξάγονται υπό την αιγίδα των ΗΕ και να προσφέρει κάθε στήριξη στις εμπλεκόμενες πλευρές και στον ΟΗΕ».

«Η ΕΕ δηλώνει έτοιμη να εξετάσει με δημιουργικό τρόπο το πως θα συμβάλει σ’ αυτό τον στόχο με την προοπτική μια συνολικής λύσης» καταλήγει η κοινή δήλωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top