Σοκ: «Παγώνουν» οι συνομιλίες με την τρόικα;

Σύγχυση αλλά και διάψευση για τηλεγράφημα του Reuters

Σοκ: «Παγώνουν» οι συνομιλίες με την τρόικα;

Σύγχυση επικράτησε προσωρινά για το εάν έρχεται τελικά η τρόικα στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες ή αν αναβάλλεται η συγκεκριμένη επίσκεψη, ύστερα από όσα μετέδωσε το πρακτορείο Reuters για «πάγωμα» των συζητήσεων με την ��λληνική κυβέρνηση επειδή υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις αρχές Νοεμβρίου επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, λόγω συνεχιζόμενης διαφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της ελληνικής κυβέρνησης δεν ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών όμως διευκρινίζουν ότι η τρόικα έρχεται τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα και οι συνομιλίες ξεκινούν την αμέσως επόμενη ημέρα, την Τρίτη.

Το Reuters πάντως επικαλέσθηκε ευρωπαίο αξιωματούχο, σύμφωνα με τον οποίο οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και τρόικας διευρύνονται και η επίσκεψη προσωρινά «παγώνει»!

«Οι Έλληνες λένε: "Κάνουμε αρκετά" και η τρόικα χρειάζονται νέα βήματα για να κλείσει ο προϋπολογισμός» ανέφερε σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ο ίδιος ευρωπαίος αξιωματούχος .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top