Δείτε στο Star.gr: Τι δείχνει ο υπέρ-κοριός της ΕΥΠ για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Νέα τροπή στην έρευνα του Αρείου Πάγου

​Πληροφορίες και υλικό που προέρχεται από νόμιμες συνακροάσεις από τον κοριό της ΕΥΠ «δένουν» τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης στην εισαγγελική έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μια από τις δεξαμενές στοιχείων στο πλαίσιο της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο ενδέχεται να είναι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που έχουν γίνει σε ανύποπτο χρόνο από τις Αρχές για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Το «όπλο» των νόμιμων συνακροάσεων έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, όταν οι Αρχές μέσω των καταγεγραμμένων συνομιλιών είχαν οδηγηθεί στην αποκάλυψη κυκλώματος εκβιαστών.

Το «στοίχημα» των δικαστικών Αρχών ωστόσο είναι να πείσουν το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κάνει το πρώτο βήμα, δείχνοντας πρόθυμα να βοηθήσουν, να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και να καταθέσουν ενόρκως όσα εξ ιδίας αντίληψης γνωρίζουν και μπορούν να «δέσουν» το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα πρώτα ευρήματα πάντως της εισαγγελικής έρευνας, που μετρά μόλις τρία 24ωρά θεωρούνται σημαντικά από τις δικαστικές αρχές, καθώς πάνω από 20 μάρτυρες έχουν σπάσει την σιωπή τους .

Τουλάχιστον ένα πρόσωπο που φέρεται να είχε συμμετοχή τόσο στην επίθεση εναντίον των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα όσο και σε επίθεση εναντίον αιγύπτιου εργαζόμενου στην ιχθυόσκαλα φέρεται να έχει ταυτοποιήσει ο εισαγγελέας, ενώ ακόμα και εκβιασμοί με ηθικούς αυτουργούς μέλη της χρυσής Αυγής βρίσκονται στο στόχαστρο του αντιεισαγγελέα!

Η δικονομία πάντως προβλέπει όλα τα εχέγγυα για να ληφθούν οι καταθέσεις χωρίς να κινδυνέψουν οι μάρτυρες, για αυτό το λόγο α�� δεν θέλουν να καταθέσουν ευωνύμων και να αποκαλύψουν τα στοιχεία της ταυτότητας τους, μπορούν να ζητήσουν να μπουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top