Αγοράζει Ελλάδα ένας από τους πλουσιότερους Αργεντινούς!

Το κτίριο-φιλέτο που απέκτησε για 10 εκ. ευρώ και οι επενδύσεις στην ενέργεια

Αγοράζει Ελλάδα ένας από τους πλουσιότερους Αργεντινούς!

Αγοράζει Ελλάδα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αργεντινής!

Ο Μάρκος Μαρσέλο Μιντλίν, ο επικεφαλής τηε Pampa Energia (της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και διακίνησης ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής) και πρώην συνέταιρος του Τζορτζ Σόρος σε εταιρεία real estate, είναι ο πρώτος μεγάλος επενδυτής σε ακίνητα στην Ελλάδα μέσα στην κρίση.

Η εταιρεία του ψάχνει σε όλη την Ελλάδα για κτίρια σε χαμηλές τιμές κατέβαλε 10,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το κτίριο-φιλέτο που στεγάζει τα γραφεία της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas στο κέντρο της Αθήνας, στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Το ακίνητο έχει μετρηθεί σε 6.000 τ.μ., αλλά αν αφαιρεθούν ράμπες και ημιυπαίθριοι ο καθαρός χώρος που μένει είναι γύρω στα 5.000 τετραγωνικά. Το τίμημα της συμφωνίας θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από μερικά χρόνια, αφού πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσε να πουληθεί μέχρι και σε τριπλάσια τιμή, όπως εκτιμούν οι ειδικοί!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Pampa Energia δεν θα σταματήσει να επενδύει στην ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ δεν αποκλείεται να κάνει κινήσεις και στον χώρο της ενέργειας, καθώς είναι leader στη χώρα της στον εν λόγω τομέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top