Επαφές σε Βρυξέλλες, ΗΠΑ και Ισραήλ: Με μια βαλίτσα στο χέρι ο πρωθυπουργός

«Καμία συζήτηση εκτός ατζέντας με τον Σαμαρά» διαμηνύουν οι Ευρωπαίοι

Επαφές σε Βρυξέλλες, ΗΠΑ και Ισραήλ: Με μια βαλίτσα στο χέρι ο πρωθυπουργός

Με μια βαλίτσα στο χέρι θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από την επίσκεψη του την Τρίτη στις Βρυξέλλες, θα έχει σειρά επαφών σε κορυφαίο επίπεδο τις επόμενες 3 εβδομάδες.

Στην ευρωπρωτεύουσα, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κ. Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς, με την επίσημη ατζέντα να περιέχει μόνο το θέμα της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Μάλιστα, σε σχόλια τους στον Τύπο, αξιωματούχοι της ΕΕ διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συζήτηση εκτός ατζέντας με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται βέβαιο πως… off the record θα βρεθεί στο τραπέζι το ελληνικό πρόγραμμα, τόσο η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης τους όσο και η προοπτική της οικονομίας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πηγές από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα μεταφέρει στους εταίρους το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει νέα μέτρα και πως τα πράγματα είναι οριακά στη χώρα με τα μέτρα λιτότητας.

Επόμενοι σταθμοί ΗΠΑ και Ισραήλ

Το επόμενο ταξίδι του πρωθυπουργού θα είναι στις ΗΠΑ, με πρώτο σταθμό τη Νέα Υόρκη στις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα μετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για το ελληνικό πρόγραμμα με πολλούς ομολόγ��υς του και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ δεν αποκλείεται και νέο μικρό τετ-α-τετ με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον όπου θα συναντήσει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν αλλά και μέλη του Κογκρέσου, ενώ δεν αποκλείεται να «κλείσει» και συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ η οποία θα έχει διπλή σημασία καθώς εκείνη την περίοδο αναμένεται να κλείνει την αξιολόγησή της η τρόικα.

Ο τελευταίος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι το Ισραήλ στις 5 Οκτωβρίου όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσίας της χώρας με κυρίως θέματα τη γεωστρατηγική συνεργασία και τις επενδύσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top