ΣΥΡΙΖΑ: Η διαφθορά ήταν κανόνας από στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους ΟΤΑ

Απάντηση στην κριτική εναντίον Τσίπρα για τους «βλαχοδήμαρχους»

ΣΥΡΙΖΑ: Η  διαφθορά ήταν κανόνας από στελέχη  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους ΟΤΑ

Με αναφορά σε καταδίκες στελεχών της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική που ασκήθηκε στον επικεφαλής του Α. Τσίπρα για την αναφορά του σε «βλαχοδήμαρχους».

«Αλήθεια, πως αποκαλούν εκεί στη ΝΔ και στην κυβέρνηση γενικότ��ρα τους κκ Παπαγεωργόπουλο, Ψωμιάδη, Λιακόπουλο, Μπαλάσκα, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΝΔ και φίλους του κ. Σαμαρά;» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει επίσης ότι ο κατάλογος των ονομάτων «είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Γίνεται αναφορά επίσης στην τελευταία συνέντευξη του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ το 2011, σχετικά με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλο ( “Θεωρώ ότι είναι ένας έντιμος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”), όπως και στον Π. Ψωμιάδη, τον οποίο χαρακτηρίζει ειρωνικά «έντιμο» άνθρωπο της περιοχής.

Στην ανακοίνωσή του καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχει περάσει καιρός, επίσης, όταν γνωστό στέλεχος της ΝΔ και αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκίας, καθώς και για τον δήμαρχο Κιλκίς, επίσης στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος χορηγούσε χιλιάδες δελτία αναπηρίας ζημιώνοντας το δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top