Καλά κρατούν τα σενάρια για κούρεμα του ελληνικού χρέους…

«Αναπόφευκτο μετά τις εκλογές» λένε Γερμανοί αναλυτές

Αν και επισήμως η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια, όλο και περισσότεροι αναλυτές στη Γερμανία τονίζουν ότι με τη μία ή την άλλη μορφή μετά τις εκλογές της 22ης Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Το κούρεμα είναι αναπόφευκτο», δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα FAZ ο καθηγητής Γιοργκ Ρόχολ, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος αναφέρει πως «είναι απαραίτητη και αναπόφευκτη μία αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον το ήμισυ των χρεών».

Από την πλευρά του ο Χένινγκ Κλοντ από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου δηλώνει στην Frankfurter Allgemeine, ότι -σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις του- οι δημόσιοι πιστωτές θα ήταν υποχρεωμένοι να παραιτηθούν από το 65% των δανείων τους προς την Ελλάδα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει μετά τις εκλογές «ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο κούρεμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top