Συνάντηση του Ράμα και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα

Και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον νέο πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ύστερα από την ιδιωτική συνάντηση που είχε ο τελευταίος με τον πρωθυπουργό.

Βενιζέλος και Ράμα συζήτησαν ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις καθώς και περιφερειακά ζητήματα, στη συνάντηση που σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σε πάρα πολύ θετική ατμόσφαιρα.

Από το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου υπενθυμίζεται επίσης ότι η γνωριμία του με τον κ. Ράμα διαρκεί εδώ και αρκετά χρόνια, όπως και από τη συνεργασία που είχαν στην «Progressive Alliance» (Προοδευτική Συμμαχία) η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών και ο Αλβανός πρωθυπουργός συμφώνησαν να τεθούν οι βάσεις για μια νέα δυναμική ανάπτυξη των ελληνοαλβανικών σχέσεων αμέσως μετά την επίσημη ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Ράμα, στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ είναι πιθανό ο κ. Βενιζέλος να επισκεφθεί τα Τίρανα, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας .


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top