Χέιγκ-Βεστερβέλε: Επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τις παρακολουθήσεις

Σαφής η γερμανική πλευρά για την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας

Χέιγκ-Βεστερβέλε: Επικοινώνησαν τηλεφωνικά για τις παρακολουθήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία για το βρετανικό πρόγραμμα παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, είχαν Ουίλιαμ Χέιγκ και Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης ��ρετανίας, διαβεβαίωσε τον Γερμανό ομόλογο του, πως το πρόγραμμα Tempora είναι νόμιμο, τονίζοντας πως τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις της βρετανικής και διεθνούς νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν οι δυο τους.

Η γερμανική πλευρά πάντως, ανέφερε με σαφήνεια πως «πρέπει να βρεθεί μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της κρατικής ασφαλείας και από την άλλη την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας», με αφορμή το σάλο που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα,έπειτα από δημοσίευμα της Guardian, το οποίο αποκάλυπτε πως οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μέσω του προγράμματος Tempora, αποκτούσαν πρόσβαση σε καλώδια οπτικών ινών, υποκλέπτοντας επικοινωνίες.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ζήτησε εξηγήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αποστέλλοντάς της έναν κατάλογο με ερωτήματα, ενώ ερωτήματα έθεσε επίσης και προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά τις αντίστοιχες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις επικοινωνιών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top