Οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Μητρόπουλος: Δυσμενής εξέλιξη για τους εργαζομένους της ΕΡΤ

Οι πρώτες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Για δυσμενή εξέλιξη για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Η απόφαση του ΣτΕ δέχεται ότι είναι νόμιμη η κατάργηση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δέχεται προσωρινά – και όσο δεν έχει ψηφιστεί το νέο σχήμα- να λειτουργήσει η ΕΡΤ, όπως λειτουργούσε. Αλλά επισήλθε σε μία εκτίμηση ότι είναι νόμιμη η κατάργηση, σύμφωνα με το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό κακώς το είπε, και είναι δυσμενής εξέλιξη για τους αγώνες των εργαζομένων και για το μέλλον της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Aν η κυβέρνηση προλάβει μέχρι την Παρασκευή να ψηφίσει το σχέδιο, τα πράγματα επανέρχονται στα προ αποφάσεως επίπεδα, δηλαδή η ΕΡΤ θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό και με ό,τι άλλο προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης» σημείωσ�� ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στον Real FM.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τη Σάμο, όπου βρίσκεται σε περιοδεία, σχολιάζοντας την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έκανε την εξής δήλωση: «Στο θέατρο της Δευτέρας έπεσε η αυλαία. Η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει εντολές στους κομπάρσους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε έτοιμοι και απέναντι. Τα όνειρα θερινής νυκτός της Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά τελείωσαν και με δικαστική βούλα» δήλωσε από τη Σάμο όπου βρίσκεται σε περιοδεία ο κ. Καμμένος.

«Δεν τόλμησαν να κάνουν εκλογές οι τρεις αρχηγίσκοι και συμφώνησαν σε όλα υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή για την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και προσθέτει: «Οι ξένοι τοκογλύφοι τρέμουν τη ραγδαία άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, που θα σάρωνε τα πάντα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Μία πανίσχυρη Χρυσή Αυγή είναι η μόνη εγγύηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top