«Απόλυτα πετυχημένο» κατά την κυβέρνηση το ταξίδι στην Κίνα

Ενδιαφέρον για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιφερειακά αεροδρόμια και «Ελ.Βενιζέλος»

«Απόλυτα πετυχημένο» κατά την κυβέρνηση το ταξίδι στην Κίνα
«Απόλυτα επιτυχημένο» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς επίσης για το αεροδρόμιο της Αθήνας και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης.

Δεδομένο θεωρείται ότι η COSCO θα αυξήσει τη δραστηριότητά της στο λιμάνι του Πειραιά σε κάθε περίπτωση, ενώ μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας σκοπεύουν να κάνουν κέντρο logιstics την Ελλάδα.

Στον τομέα του τουρισμού η κυβέρνηση ξεκίνησε ήδη μία διαδικασία προβολής της Ελλάδας σε συνεργασία με κινεζικά κανάλια, με ταινία που θα γυριστεί στη χώρα μας με Κινέζους σταρ που θα προβάλλει τις φυσικές ομορφιές της χώρας, ενώ δημιουργείται visa centers για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει με την έκδοση βίζας για τους Κινέζους.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή απάντησε και στις επικρίσεις που έχει διατυπώσει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας:

«Υπάρχουν και εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικού και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε. Ξέρω ότι οι Έλληνες πολίτες χαίρονται με τα θετικά που πετύχαμε, σε εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας δεν θα τους κάνω την χάρη ν�� υποχωρήσω και δεν θα τους κάνει την χάρη αυτή ούτε ο ελληνικός λαός, άλλωστε με τον κ. Τσίπρα δεν συμφωνούν και ορισμένες τουλάχιστον από τις συνιστώσες του».

Νέο κάλεσμα στους κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας απηύθυνε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα στο ελληνοκινεζικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Σανγκάη.
«Όσοι επένδυαν στην αποτυχία της Ελλάδας απογοητεύτηκαν. Μαχόμαστε και κερδίζουμε την μάχη, δεν υπάρχει άλλη λύση για εμάς. Η Ελλάδα γράφει το δικό της success story, το grexit είναι νεκρό», επανέλαβε ο κ. Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις «θετικές εκθέσεις της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία», οι οποίες, όπως είπε, πιστοποιούν ότι υπάρχει σταθερό έδαφος για ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top