Επισπεύδονται οι διαδικασίες για συντάξεις και επιδόματα αναπηρίας με 400 νέους γιατρούς

«Πολύ σύντομα οι προσλήψεις» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας

Να επισπεύσει τις διαδικασίες για τον έλεγχο και τη χορήγηση των συντάξεων αναπηρίας αποφάσισε η κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει στην πρόσληψη 400 γιατρών που θα ενταχθούν Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παπανγιωτόπουλος, στη διάρκεια της Ειδικής Συνάντησης κοινωνικού, πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου για τα ζητήματα της αξιολόγησης και πιστοποίησης της αναπηρίας μέσω των Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ.), απέδωσε τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στο έργο των Υγειονομικών Επιτροπών, στο γεγονός, ότι υπάρχουν ελλείψεις στις ειδικότητες των νευρολόγων, των ψυχιάτρων και των καρδιολόγων.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι ειδικότητες αυτές αντιστοιχούν στο 25% των ιατρών των Κέντρων και καλούνται να διεκπεραιώσουν το 80% των τρεχουσών εκκρεμοτήτων πιστοποίησης.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας -το οποίο ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή- θεσμοθετείται η εξάμηνη παροχή σύνταξης κατ�� τη διάρκεια αναμονής των ΑμεΑ για εξέταση από τα ΚΕΠΑ για συνταξιοδότηση, λόγω αναπηρίας 67% και άνω, ενώ μελετάται από τη κυβέρνηση η προοπτική να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και για τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top