Διώτης: Ο Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να «την στήσει» στον Θέμο Αναστασιάδη!

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Διώτη με Βενιζέλο και Μπίκα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Διώτης: Ο Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να «την στήσει»  στον Θέμο  Αναστασιάδη!
Προσωπική ανάμειξη στους ελέγχους του ΣΔΟΕ στο λογιστήριο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και του εκδότη-δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη είχε ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ακόμη και όταν ήταν πλέον υπουργός… Περιβάλλοντος, τον Ιούλιο του 2011, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης, συνεχίζοντας σήμερα για τρίτη ημέρα την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής!
Αφορμή ήταν το γεγονός ότι στην αλληλογραφία μεταξύ Διώτη και Παπακωνσταντίνου, ο πρώην υπουργός ρωτά τον κ. Διώτη «σου θυμίζω το άλλο θέμα». Η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε διευκρινίσεις σήμερα από τον κ. Διώτη για το ποιο ήταν το «άλλο θέμα», για να απαντήσει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ: «ο έλεγχος στο λογιστήριο του Πρώτου Θέματος».

Κατά τα άλλα ο κ. Διώτης εμφανίστηκε βέβαιος αυτή τη φορά ότι η ημερομηνία που παρέδωσε το usb με τη λίστα Λαγκάρντ στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η 8η Ιουλίου του 2011 και όχι τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα.
«Όλα τα στοιχεία οδηγούν πια στη βεβαιότητα ότι τότε έγινε αυτό, στις 8 Ιουλίου», φέρεται να κατέθεσε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, με σαφώς πιο κατηγορηματικό τρόπο σήμερα απ΄ότι χθες (όταν και το πιθανολογούσε), απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή. Απάντησε επίσης ότι το είχε δώσει άτυπα στον κ. Βενιζέλο, όπως άτυπα το είχε παραλάβει και ο ίδιος.

Ο κ. Διώτης ανέφερε και πάλι ότι δεν γνωρίζει το περ��εχόμενο της συνομιλίας μεταξύ Γ. Μπίκα και Γ. Παπανδρέου. «Δεν έχω υπ΄ όψιν μου το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Μπίκα με τον πρωθυπουργό. Δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω αυτό που μου είχε πει ο κ. Μπίκας ότι μίλησε και με τον πρωθυπουργό», φέρεται να κατέθεσε ο κ. Διώτης.

Μπίκας: ουδέποτε ενημέρωσα τον Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ
Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας, ξεκινώντας την δική του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή σήμερα το βράδυ, υποστήριξε από τη δική του πλευρά ότι ουδέποτε ενημέρωσε τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για τη λίστα Λαγκάρντ, δίνοντας μία διαφορετική εκδοχή απ΄όσα είχε υποστηρίξει και πάλι ο κ. Διώτης.
Προηγουμένως, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταστήσει σαφές ότι επιζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και του κ. Διώτη επίσης με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αιτία για τα συγκεκριμένα αιτήματα είναι οι «πολλαπλές αντιφάσεις», όπως υποστηρίζουν, στις οποίες υπέπεσε ο κ. Διώτης κατά την κατάθεσή του, αλλά και μετά την κατάθεση των emails. Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει το συμπέρασμα σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας γνώριζαν για την υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.

Από το ΠΑΣΟΚ πάντως χαρακτηρίζουν «αστειότητες» τα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν χαρακτηριστικά «σιγά μην ζητήσουμε και από το υπερπέραν μάρτυρες»!
«Συστηματικά και επίμονα πρέπει να αναζητηθεί η αλήθεια. Η Προανακριτική πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της αναμένοντας συγχρόνως το πόρισμα του ΣΔΟΕ έτσι ώστε να καταλήξει σε ασφαλές πόρισμα. Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή πρότεινε να καταθέσει ως μάρτυρας ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η εξέλιξη των πραγμάτων την δικαίωσε», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top