Κι όμως: βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε καλά λόγια για ενέργεια Σαμαρά!

«Πολιτικά ευφυή» χαρακτήρισε ο Σταθάκης την κίνηση για ευρωπαϊκή ΑΟΖ

Κι όμως: παρότι η κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «χτύπησε κόκκινο» τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σχολίασε θετικά την κίνηση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης,μιλώντας στον Real Fm ανέφερε: «Όπως ξέρετε, εγώ αποφεύγω την εύκολη κριτική. Θεωρώ ότι μπορεί να αποδειχθεί καλή η κίνηση και η επιλογή αυτή. Λέω λοιπόν ότι μπορεί να αποδειχθεί μια ευφυής κίνηση διότι απεμπλέκει την αξιοποίηση των πηγών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από το εθνικό επίπεδο και σε γεωπολιτικό επίπεδο μπορεί να αποδειχθεί ευφυής αυτή η κίνηση».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης για το ίδιο ζήτημα και τη στάση Σαμαρά: «Έχει διάφορες φοβίες, οι οποίες επίσης είναι δικαιολογημένες, περί ευρωπαϊκών, συμμετοχής στην αξιοποίηση, κ.ο.κ., αλλά στο γεωπολιτικό στοιχείο νομίζω ότι είναι μια ευφυής κίνηση ακριβώς γιατί επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να το απεμπλέξει από την προφανή σύγκρουση, η οποία θα το συνοδεύσει πολύ γρήγορα και πολύ άμεσα. Και βάζει την Ευρώπη εντός ενός πλαισίου αναγκαστικού το οποίο πρέπει να οριοθετήσει, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη Μεσόγειο, αυτές και άλλες πιθανές πηγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον».

​​​
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top