Διαψεύδει τον Όλι Ρεν ο Στουρνάρας: «Δεν πρόκειται να μειωθεί ο κατώτατος μισθός»

Καταγγέλλει «άσχημο παιχνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού» και επιτίθεται στον Χουντή

Η διάψευση, της διαψεύσεως… ω διάψευση!

Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Μέργου για τον κατώτατο μισθό, ήρθαν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Γιάννης Βρούτσης να διαψεύσουν ότι επίκειται νέα μείωση στον κατώτατο μισθό. Στη συνέχεια, και ο ίδιος ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών διέψευσε ότι προέβη σε αυτές τις δηλώσεις για να έρθει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής να διαψεύσει τους πάντες με απάντηση του Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται ο Γιάννης Στουρνάρας να διαψεύσει τον... Όλι Ρεν, κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Χουντή ότι «παίζει με τις λέξεις» για να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις.

«Κάποιοι παίζουν με τις λέξεις, αλλά στην ουσία παίζουν ένα άσχημο παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Χουντής, επικαλείται απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για να στοιχειοθετήσει δήθεν συμφωνία για μείωση του κατώτατου μισθού από το 2014. Ουδέν ψευδέστερον, αφού η απάντηση του Επιτρόπου αναφέρεται ξεκάθαρα σε "αναθεώρ��ση" και όχι σε μείωση του κατώτατου μισθού που δήθεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο μνημόνιο, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο κ. Χουντής» αναφέρει εμφανώς ενοχλημένος ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο κ. Ρεν δεν είπε τίποτε καινούριο. Απλά επανέλαβε στην απάντησή του, όλο το πλαίσιο λειτουργίας και εφαρμογής του μηχανισμού του κατώτατου μισθού, όπως αυτό προβλέπεται, και είναι ήδη γνωστό, από τη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάν��υμε ότι ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω και λυπούμαστε εάν αυτό χαλάει τα σχέδια και τις προσδοκίες ορισμένων» καταλήγει ο κ. Στουρνάρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top