Μπίκας σε Προανακριτική: Έμαθα από διεθνή ΜΜΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

«Η Ελλάδα δεν έδωσε ούτε ευρώ για να την αποκτήσει από τη Γαλλία»

Μπίκας σε Προανακριτική: Έμαθα από διεθνή ΜΜΕ για τη λίστα Λαγκάρντ

Πρώτη ανάρτηση: 30/1/2012 - 15.46

«Η Ελλάδα δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ για να αποκτήσει τη λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία» ξεκαθάρισε ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Μπίκας τόνισε στην κατάθεσή του, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ από ελβετικές εφημερίδες. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, στη συνέχεια επικοινώνησε με τον Γάλλο ομόλογό του, ο οποίος τον παρέπεμψε στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών που επιβεβαίωσε την ύπαρξη της λίστας.

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ κατέθεσε ότι ενημέρωσε τον -τότε- υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και ακολουθήθηκε η διαδικασία για την αποστολή της λίστας στην Ελλάδα. Ο ίδιος, ξεκαθα΄ρισε ότι δεν πήρε ποτέ τίποτα στα χέρια του.

Σε κάποιο σημείο της κατάθεσης του κ. Μπίκα υπήρξε μικροένταση καθώς ο κ. Κασιδιάρης τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Εξάλλου, στην αρχή της συνεδρίασης η Ζωή Κωνσταντοπούλου διάβασε ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε στην επιτροπή, καταγγέλλοντας τους βουλευτές για την συμπεριφορά τους.

Η Επιτροπή συνέχισετις εργασίες της με την εξέταση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, Θόδωρου Φλωράτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θεόδωρος Φλωράτος, ο οποίος πήγε τον Δεκέμβριο του 2012 στο Παρίσι να πάρει το πρωτότυπο cd της λίστας Λαγκάρντ, μιλώντας στην προκαταρκτική επιτροπή της βουλής προέβη σε ανασκεύαση της κατάθεσής που είχε δώσει στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Εκεί είχε πει ότι το cd το είχε πάρει ο κ. Κλής ο οποίος υπενθυμίζεται πως ήταν Πρέσβης στη Γαλλία μέχρι το 2002. Όπως τόνισε στην Επιτροπή, η αναφορά αυτή έγινε εκ παραδρομής καθώς είχε μπερδευτεί, νομίζοντας πως ήταν ακόμα πρέσβης.

Το απόγευμα θα καταθέσει ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top