Και άλλο "χατιράκι" του Γ. Παπακωνσταντίνου προς την ξαδέλφη Ελένη

"Πάγωσε" πρόστιμο σε εταιρεία που η ξαδέλφη ήταν στο Δ.Σ.

Και άλλο "χατιράκι" του Γ.  Παπακωνσταντίνου προς την ξαδέλφη Ελένη
Και σε υπόθεση «παγώματος» προστίμου εις βάρος της πολυεθνικής εταιρείας Craft που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, για ενδοομιλικές πωλήσεις, εμπλέκει τον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», στο φύλλο της που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο.

Στις ενδοομιλικές αυτές πωλήσεις φέρεται να προέβη η εταιρεία του κλάδου των τροφίμων προκειμένου να μειωθεί η φορολόγηση, αν και βάσει ��όμου του 2008 οι πρακτικές αυτές διώκονται.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο φάκελος της υπόθεσης είχε παραδοθεί έτοιμος προς αξιοποίηση και καταλογισμό προστίμων από την κυβέρνηση Καραμανλή και έμεναν μόνο οι τυπικές διαδικασίες, αλλά «ξεχάσθηκε» στο γραφείο του υπουργείου Οικονομικών από τις 7/10/2009 μέχρι τις 17/6/2011. Από τότε δηλαδή που ανέλαβε καθήκοντα πολιτικού προϊσταμένου στο ίδιο υπουργείο ο κ. Παπακωνσταντίνου μέχρι που μετακινήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και σύμβουλός της το επίμαχο διάστημα ήταν η δικηγόρος και εξαδέλφη του πρώην υπουργού Ελένη Παπακωνσταντίνου, το όνομα της οποίας αφαιρέθηκε από τη λίστα. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι μετά την αντικατάσταση του κ. Παπακωνσταντίνου από τον κ. Βενιζέλο, η έρευνα για τον καταλογισμό κυρώσεων προχώρησε, ενώ αργότερα, με την σημερινή κυβέρνηση πλέον στην εξουσία, την 1η Οκτωβρίου 2012 καταλογίσθηκε πρόστιμο-ρεκόρ, ύψους 1,27 εκ. ευρώ, σε βάρος της ίδιας εταιρείας.
Σε δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα», ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, που ως υφυπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης Καραμανλή χειρίστηκε τη διερεύνηση της υπόθεσης, κάνει λόγο για «τεράστια αργοπορία» της κυβέρνησης Παπανδρέου και τονίζει ότι «για δικούς του λόγους ο Γ. Παπαπακωνσταντίνου δεν αξιοποίησε το νόμο». Ισχυρίζεται επίσης ότι δύο μήνες πριν τις εκλογές του 2009 ολοκλήρωσε τον πρώτο έλεγχο της υπόθεσης και έστειλε 15 φακέλους για διερεύνηση, αλλά έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να ανακοινωθούν τα πρώτα πρόστιμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top