Επιδότηση εως 50% για ενεργειακούς ελέγχους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Πονοκέφαλος» οι λογαριασμοί ρεύματος για το «επιχειρείν»

Ζαλίζουν οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου που παίρνουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά τις κρατικές επιδοτήσεις.

Πολλοί αναζητούν τρόπους να εξοικονομήσουν ενέργεια, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να «απαντά» στην αγωνία τους επιδοτώντας τους ενεργειακούς επιθεωρητές για να προτείνουν βιώσιμες λύσεις.

Επιστροφή-εξπρές ΦΠΑ μέσα σε 24 ώρες – Πώς θα λειτουργεί

Ο Αντώνης Πρινέας, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου, βλέπει τα έσοδά του να εξανεμίζονται στους λογαριασμούς ενέργειας.

«Είχα πετρέλαιο. Έβαλα αέριο, τετραπλασιάστηκε η τιμή και αναγκάστηκα μετά να ξαναγυρίσω στο πετρέλαιο», λέει.

Market Pass: Ανοίγει για νέες αιτήσεις – Τι αλλάζει για τους δικαιούχους

Πολλοί μικρομεσαίοι επιχειρηματίες ψάχνουν τρόπο να εξοικονομήσουν ενέργεια. Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην ΕΕ, που απασχολούν 100 εκατομμύρια εργαζόμενους, ανησυχούν για τον επόμενο χειμώνα.

Με το πρόγραμμα Leap4SME, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδοτεί έως 50% τους ενεργειακούς ελέγχους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Με το πρόγραμμα Leap4SME, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδοτεί έως 50% τους ενεργειακούς ελέγχους για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί το πρόγραμμα Leap4SME, με στόχο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πάρουν επιδοτήσεις έως 50% για ενεργειακούς ελέγχους.

Πρεμιέρα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις – Τι ισχύει για τις προσφορές

«Μια από τις πιο προφανείς απαντήσεις είναι να κοιτάξουμε τον τρόπο που καταναλώνουν ενέργεια. Τι ενέργεια καταναλώνουν και πώς το κάνουν. Να μειώσουν τη σπατάλη και την ενεργειακή κατανάλωση κατά τη βιομηχανική παραγωγή. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μέσω ενεργειακών επιθεωρήσεων, που προωθούμε πάρα πολύ. Προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε με τεχνική υποστήριξη, με καθοδήγηση, με πρόσβαση στη χρηματοδότηση», τονίζει ο Ίριο Αΐλιο, σύμβουλος Γ.Δ. Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Αυτές είναι οι αυξήσεις που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι – Παραδείγματα

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, με τους ενεργειακούς ελέγχους μπορεί να εξοικονομηθεί έως και το 18% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας.

Το ποσοστό, ανάλογα με την επιχείρηση, μπορεί μάλιστα να φτάσει έως και το 30%.

«Δεν είναι μόνο η ενέργεια, είναι και άλλοι παράγοντες, όπως η ορθολογική χρήση πρώτων υλών, η ορθολογική χρήση του νερού, κλπ», σημειώνει ο Χαράλαμπος Μαλαματένιος, προϊστάμενος Ενεργειακής Πολιτικής και Σχεδιασμού του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top