Μεντβέντεφ: Παρομοίασε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν... με χαρτί τουαλέτας

«Δε χρειάζεται να πω πού θα χρησιμοποιηθεί»

Μεντβέντεφ

Δε φαίνεται να «ιδρώνει το αυτί» των Ρώσων σχετικά με το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν  για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ παρομοίασε το έγγραφο του  Διεθνούς Δικαστηρίου με... χαρτί τουαλέτας.

'Ενταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

O αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας παρομοίασε με χαρτί τουαλέτας το έγγραφο του Διεθνούς Δικαστηρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δε χρειάζεται να σας εξηγήσω πού θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρτί». Και για να γίνει ακόμα πιο ξεκάθαρος, συνόδευσε το κείμενο και με σχετικό εικονίδιο.

 

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν λέει το ένα και κάνει το άλλο»

Πεσκόφ: Δεν αναγνωρίζουμε τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Η έγερση του ζητήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σχετικά με τη σύλληψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη. Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Με έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει» - Οι απειλές του Πούτιν στον Τζόνσον

Ζαχάροβα: «Καμία σημασία για τη χώρα μας» το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν

Αντιδρώντας στην είδηση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα τόνισε ότι το ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν δεν έχει «καμία σημασία».

«Οι αποφάσεις του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου δεν έχουν καμία σημασία για τη χώρα μας, μεταξύ άλλων από νομική άποψη», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram.

«Η Ρωσία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στο Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και δε φέρει καμία υποχρέωση βάσει αυτού», συμπλήρωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top