'Ελον Μασκ: Μετατρέπει το Twitter σε... «ξενοδοχείο» για το προσωπικό;

Καταγγελίες ότι κοιμίζει τους υπαλλήλους στα γραφεία του Σαν Φρανσίσκο

'Ελον Μασκ

Σάρκα και οστά φαίνεται να παίρνει το «σκληροπυρηνικό Twitter» που έχει στα σχέδιά του το νέο αφεντικό της πλατφόρμας, Έλον Μασκ. Το Twitter σύμφωνα με καταγγελίες μετέτρεψε χώρους στα κεντρικά του γραφεία σε υπνοδωμάτια για υπαλλήλους, γεγονός που φέρνει την εταιρεία στο επίκεντρο έρευνας από τις Αρχές του Σαν Φρανσίσκο.

Έλον Μασκ: Έχασε για λίγα λεπτά τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου

Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων του Τwitter, τα γραφεία της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο διαθέτουν πλέον μικρά υπνοδωμάτια για να κοιμίζουν τους εργαζόμενους, τα οποία είναι εξοπλισμένα με γιγαντιαία οθόνη τηλεπαρουσίας αιθουσών συνεδριάσεων.

  Ο Έλον Μασκ υλοποιεί το όραμα του για ένα άκρως απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον στο Twitter

 Ο Έλον Μασκ υλοποιεί το όραμα του για ένα άκρως απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον στο Twitter / AP (Susan Walsh)

Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι εντάσσονται στο σχέδιο του Μασκ για ένα «σκληροπυρηνικό Twitter» , όπου οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εργάζονται πολλές ώρες και με μεγάλη ένταση, όπως ο ίδιος απαίτησε, αφού προηγουμένως απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Κάποιοι εργαζόμενοι μάλιστα, ανέφεραν το τελευταίο διάστημα ότι κοιμούνταν στο αρχηγείο του Twitter. Η διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων στην πλατφόρμα ανήρτησε τον περασμένο μήνα μια φωτογραφία που τη δείχνει να κοιμάται σε υπνόσακο στο γραφείο. «Όταν η ομάδα σου πιέζεται 24 ώρες το 24ωρο να πιάσει προθεσμίες μερικές φορές κοιμάσαι εκεί όπου δουλεύεις», έγραψε στο Twitter.

 

 

Το Twitter πάντως φαίνεται πως παρέβλεψε να ζητήσει άδεια για να μετατρέψει χώρους του κτιρίου σε υπνοδωμάτια.

Το τμήμα επιθεώρησης κτιρίων του δήμου του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι διερευνά το θέμα μετά από καταγγελία και ότι σχεδιάζει να επιθεωρήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Ο Έλον Μασκ επαναφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αλλά ο ίδιος αρνείται

Το ειρωνικό σχόλιο του Μασκ

Το ειρωνικό σχόλιο του Έλον Μασκ προκάλεσε η έρευνα του δήμου του Σαν Φρανσίσκο.

«Ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο, λοιπόν, επιτίθεται σε εταιρείες που παρέχουν κρεβάτια σε κουρασμένους εργαζομένους, αντί να διασφαλίσει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή από το fentanyl. Πού είναι οι προτεραιότητές σας;», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Η ανάρτησή του Μασκ ουσιαστικά έχει να κάνει με τις ευθύνες των Αρχών αναφορικά με την καταγγελία ενός πατέρα, ότι το παιδί του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας επειδή εκτέθηκε σε fentanyl (οπιοειδές) την ώρα που έπαιζε σε παιδική χαρά.

 

Ένα tweet στα ελληνικά του Έλον Μασκ έκανε τους followers να «ψάχνονται»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top