Ουκρανικά σιτηρά: Αναχωρεί το πρώτο φορτίο από το λιμάνι της Οδησσού

Μικολάιφ: Νεκρός από ρωσικούς βομβαρδισμούς μεγιστάνας των σιτηρών

Αποπλέει από το λιμάνι της Οδησσού το πρώτο πλοίο με ουκρανικά σιτηρά μετά τη συμφωνία - ορόσημο που υπεγράφη στην Κωνσταντινούπολη - Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το πρώτο φορτίο με ουκρανικά σιτηρά αναχωρεί από το λιμάνι της Οδησσού στην Ουκρανία σήμερα στις 08:30, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Ο απόπλους του φορτηγού πλοίου Razoni, υπό σημαία Σιέρα Λεόνε, που είναι φορτωμένο με καλαμπόκι, από το λιμάνι της Οδησσού με προορισμό τον Λίβανο θα γίνει στις 08:30», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Άμυνας. Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αναχωρήσεις μέσω των συμφωνημένων «θαλάσσιων διαδρόμων» καθώς «οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί».

Ζελένσκι: Καμιά επίθεση της Ρωσίας δε θα μένει «αναπάντητη»

Νεκρός από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ουκρανίας

Κατά τη διάρκεια των ρωσικών βομβαρδισμών στην πόλη Μικολάιφ στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ουκρανίας ο 74χρονος Ολεξέι Βαντατούρσκι και η σύζυγός του, Ραΐσα, έπεσαν νεκροί όταν πύραυλος έπληξε το σπίτι τους τη νύχτα, όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Βαντατούρσκι ήταν ιδιοκτήτης της Nibulon, εταιρείας που δραστηριοποιείται στις εξαγωγές σιτηρών και μάλιστα είχε λάβει και το βραβείο «Ήρωας της Ουκρανίας».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος του Μικολάιφ δήλωσε ότι ήταν πιθανώς ο πιο σφοδρός ρωσικός βομβαρδισμός της πόλης μέχρι στιγμής. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε ξενοδοχείο, αθλητικό συγκρότημα, δύο σχολεία, πρατήριο καυσίμων, καθώς και κατοικίες. Το Μικολάιφ βρίσκεται στην κύρια διαδρομή προς την Οδησσό, το κύριο λιμάνι της Ουκρανίας, και έχει πληγεί επανειλημμένα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top