Πυροβολισμοί στο μετρό της Νέας Υόρκης - Τραυματίσθηκαν 16 πολίτες

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Πολλαπλοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σταθμό του μετρό  στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες 16 άτομα τραυματίσθηκαν. 

Νέα Υόρκη πυροβολισμοί στο μετρό

Πυροβολισμοί σε σταθμό μετρό στη Νέα Υόρκη (photo AP Images) 

 

 

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία βρέθηκαν πολλοί εκρηκτικοί μηχανισμοί, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό, αν έχει γίνει κάποια σύλληψη για την επίθεση.

πυροβολισμοί μετρό Νέας Υόρκης

Έρευνες της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης σε σημείο των πυροβολισμών (πηγή AP Images) 

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 19 νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Νέα Υόρκη

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης, το FBI κάνει λόγο για προμελετημενη επίθεση, ενώ προς το παρόν από τους 16 τραυματίες οι 10 έχει επιβεβαιωθεί ότι πυροβολήθηκαν, εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πώς τραυματίσθηκαν οι υπόλοιποι.

Εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με αναφορές στα social media ακούσθηκε ήχος έκρηξης και σε φρεάτιο της πλατείας Times Square της Νέας Υόρκης, μετά την οποία επικράτησε πανικός. Σύγχυση επικρατεί και για το εάν κάποιοι από τους τραυματίες τραυματίσθηκαν από εκρήξεις.        

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα ότι εξερράγησαν, ενώ ο δράστης φέρεται να έχει διαφύγει. 

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, μέχρι να επιβεβαιωθεί αν περιστατικό είναι μεμονωμένο η όχι, αν δηλαδή πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. Όπως επίσης μεταδίδει ο Δ. Σουλτογιάννης, ο  πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό.  

Μπάιντεν για τη σφαγή αμάχων: Εγκληματίας ο Πούτιν, πρέπει να λογοδοτήσει  

«Στις 8:27, η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή. 
 

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πόλης της Νέας Υόρκης δήλωσε στο Reuters ότι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στο σημείο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top