Αυστραλία: Το τηλεοπτικό σποτ για τον εμβολιασμό που προκάλεσε αντιδράσεις

«Χρησιμοποιεί την τακτική του φόβου και δίνει αντιφατικά μηνύματα»

Αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας η Αυστραλία μετά την αύξηση κρουσμάτων κυρίως της μετάλλαξης Δέλτα- βίντεο από AP

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα τηλεοπτικό σποτ για τον εμβολιασμό στην Αυστραλία. Η διαφήμιση, που άρχισε να προβάλλεται  χθες Κυριακή στο Σίδνεϊ, δείχνει μια νεαρή γυναίκα να νοσηλεύεται, πασχίζοντας να αναπνεύσει. 

«Η Covid-19 μπορεί να μας επηρεάσει όλους… Κλείσε ραντεβού για τον εμβολιασμό σου», είναι το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο.

Αυστραλία: Σε αυστηρό lockdown τέσσερις πόλεις λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επέκριναν τη στόχευσή της σε νέους, καθώς δεν έχει έρθει ακόμα η σειρά για τον εμβολιασμό νεότερων ηλικιών.

Ο Bill Bowtell, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας και σύμβουλος στρατηγικής πολιτικής υγείας, δήλωσε ότι η διαφήμιση είναι «παρερμηνευμένη με κάθε δυνατό τρόπο». Η νεαρή γυναίκα που φαίνεται να αγωνίζεται να αναπνέει προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, σύμφωνα με τον Bowtell. Σύμφωνα με την τρέχουσα διάθεση εμβολίων στην Αυστραλία, τα περισσότερα άτομα κάτω των 40 ετών δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Pfizer-BioNTech, είπε.

«Κάθε κομμάτι της επικοινωνίας για την υγεία πρέπει να είναι καλαίσθητο, πρέπει να έχει ακεραιότητα και ειλικρίνεια. Αυτό αποτυγχάνει από αυτή την άποψη» πρόσθεσε ο Bowtell.

Πολλοί χρήστες των social media αντέδρασαν κάνοντας λόγο για «αναίσθητη» διαφήμιση, που χρησιμοποιεί την τακτική του «φόβου», δίνοντας «αντιφατικά μηνύματα».

«Εντελώς προσβλητικό να παίζεις μια τέτοια διαφήμιση όταν οι Αυστραλοί αυτής της ηλικιακής ομάδας περιμένουν ακόμη τον εμβολιασμό τους», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος Χιου Ρίμιντον.

Παρόλο που η Αυστραλία έχει σημειώσει πολύ καλή πορεία στους εμβολιασμούς συγκριτικά με άλλες ανεπτυγμένες χώρες, διατηρώντας τις λοιμώξεις σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, το Σίδνεϊ σημειώνει αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα. Γι΄αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση έχει επιβάλει πιο αυστηρούς περιορισμούς στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, με κανόνες που περιορίζουν τις υπαίθριες συγκεντρώσεις, την άσκηση και τα ψώνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top