Βηρυτός: Νεκρός γνωστός Γάλλος αρχιτέκτονας από τις φονικές εκρήξεις

Είχε βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον εμφύλιο

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν – Μαρκ Μπονφίς είναι ένας από τους 135 νεκρούς από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού και ισοπέδωσαν σχεδόν το 50% της πόλης. 

Νεκρή η σύζυγος Έλληνα στη Βηρυτό - Αυξήθηκαν οι Έλληνες τραυματίες

Ο Μπονφίς είχε εγκατασταθεί μόνιμα στον Λίβαο και είχε συμβάλει κυρίως σε έργα αποκατάστασης κτιρίων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. 

Τον θάνατό του έκανε γνωστό η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ροσλίν Μπασλό. 

Εκρήξεις Βηρυτός: Η στιγμή που οικιακή βοηθός σώζει το παιδί που πρόσεχε

«Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ανάμεσα στους νεκρούς καταμετρώνται τουλάχιστον 21 Γάλλοι, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, η οποία άρχισε χθες Τετάρτη να διενεργεί έρευνα.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό: Νύφη φωτογραφιζόταν την ώρα της έκρηξης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα στον Λίβανο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, όπου σκοπεύει να επιδώσει το μήνυμα της αδελφότητας και της αλληλεγγύης των Γάλλων στους πληγέντες και να συζητήσει την κατάσταση με τις πολιτικές αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top