Εκρήξεις Βηρυτός: Η στιγμή που οικιακή βοηθός σώζει το παιδί που πρόσεχε

Κόβει την ανάσα η εικόνα

Ασύλληπτες είναι οι εικόνες που μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα και από τα social media από τη Βηρυττό, όπου τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της πόλης. 

 

 

Σε ένα από τα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια οικιακή βοηθός σώζει την τελευταία στιγμή το κοριτσάκι που πρόσεχε, καθώς το ωστικό κύμα από την έκρηξη έφτασε μέχρι το σπίτι τους. 

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό: Νύφη φωτογραφιζόταν την ώρα της έκρηξης

Η γυναίκα φαίνεται να κάνει δουλειές στο μπαλκόνι του σπιτιού, ενώ το κοριτσάκι που προσέχει παίζει αμέριμνο λίγο πιο δίπλα. Ξαφνικά και οι δύο ταράζονται προφανώς από τον εκκωφαντικό κρότο και ξαφνικά η γυναίκα αρπάζει το παιδί και το πηγαίνει μέσα στο σπίτι, δευτερόλεπτα πριν το ωστικό κύμα χτυπήσει το μπαλκόνι, όπου βρίσκονταν. 

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στο σημείο των εκρήξεων και έκαναν λόγο για βροχή από σπασμένα τζάμια, μπετά και πέτρες που έπεφταν πάνω τους. 

Εικόνες αποκάλυψης στη Βηρυτό: Δε σταματούν να ξεθάβουν πτώματα

Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000, ενώ τα νοσοκομεία της πόλης, που είναι ήδη επιβαρυμένα από τον κορωνοϊό, κάνουν εκκλήσεις για αίμα σε όποιον μπορεί να δώσει. 

Βηρυτός: Πληροφορίες για μία Ελληνίδα νεκρή και δύο τραυματίες

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν αγνοούμενους στα συντρίμμια, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκρήξεις οφείλονται σε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης που είχαν σαν αποτέλεσμα να εκραγούν 2. 750 νιτρικού αμμώνιου που ήταν ξεχασμένα εδώ και έξι χρόνια μέσα στην αποθήκη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top