Ρουμανία: Τέλος τα σχολεία για φέτος, λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού - Οι μαθητές θα φοιτούν διαδικτυακά

σχολική τάξη

Δεν θα ανοίξουν για φέτος τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία στη Ρουμανία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις. Παρόλα αυτά οι μαθητές θα συνεχίσουν να φοιτούν διαδικτυακά και το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου.

Η FAZ εκθειάζει τον Τσιόδρα: «Ένας γιατρός για όλους τους Έλληνες»

Ταυτόχρονα, οι απολυτήριες και προαγωγικές εξετάσεις θα γίνουν με φυσική παρουσία των μαθητών οι οποίοι θα τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και απόστασης. Τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Σεπτέμβριο όταν ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος.

Οι εθνικές εξετάσεις εισόδου και αποφοίτησης για το γυμνάσιο θα διεξαχθούν όπως είχε προγραμματιστεί, πιθανόν τον Ιούλιο, αλλά με την τήρηση αυστηρών κανόνων κοινωνικής απόστασης, δηλαδή θα υπάρχουν λιγότεροι μαθητές στην τάξη, θα ελεγχθεί η θερμοκρασία τους, θα υπάρχει μία είσοδος και μία έξοδος.

Νέα Υόρκη: Δε θα ξανανοίξουν τα σχολεία έως και το τέλος του σχολικού έτους

Εξάλλου, από σήμερα, αλλάζουν τα δεδομένα για την κυκλοφορία των πολιτών, άνω των 65 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, άτομα άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ από τις 19:00 έως τις 22:00.

Τα άτομα αυτών των ηλικιών, θα μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top