Τηλεφώνημα Ερντογάν σε Τραμπ για τους S-400

Είχαν κλείσει… ραντεβού στη σύνοδο των G20

Τραμπ και Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Aμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ κατά την οποία συζήτησαν και το ζήτημα των S-400.

Ο πρόεδρος επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόνταλντ Τραμπ, κατά την οποία συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. 

«Ο αξιότιμος Πρόεδρός μας επανέλαβε την πρόταση για ίδρυση κοινής ομάδας εργασίας για τον θέμα του αμυντικού συστήματος S-400 του οποίου σχεδιάζεται η προμήθεια από την Ρωσική Ομοσπονδία για λόγους εθνικής ασφάλειας», ανέφερε ο Φαχρετίν Αλτούν. 

Σημείωσε ακόμη ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρση των επιπρόσθετων δασμών στον τομέα του χάλυβα, προσθέτοντας ότι αυτή η απόφαση θα συμβάλει ώστε το διμερές εμπόριο να φτάσει το στόχο των 75 δισ. δολαρίων. 

Ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε πως οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει για την συνομιλία τους αυτή στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Ιαπωνία.

Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top