Έρχονται νέα emojis που θα «μιλούν» για την περίοδο και την αναπηρία

Σύντομα διαθέσιμα στα smartphones

emojis

Νέα emojis που θα «μιλούν» για την έμμηνο ρύση και την αναπηρία έρχονται θα είναι σύντομα διαθέσιμα στα smartphones.

Στη λίστα που δημοσιεύτηκε χθες, περιλαμβάνονται συνολικά 59 νέα emojis. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται εκείνο με μια σταγόνα αίματος, το οποίο αντιπροσωπεύει την περίοδο, αλλά και τα εικονογράμματα με αναπηρικό αμαξίδιο, σκύλους συντροφιάς για τυφλούς, προσθετικά μέλη και ανθρώπους που περπατούν με μπαστούνι.

Επιπλέον, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα ικανοποιηθούν με τα emojis που δείχνουν βάφλες, μπίρα και στρείδια. Από την άλλη, οι φίλοι των ζώων θα χαρούν με νέα είδη, όπως τα ροζ φλαμίνγκο, τον ουρακοτάγκο και το κουνάβι.

Μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας, η μη κυβερνητική οργάνωση Plan International, δήλωσε ενθουσιασμένη «από την ιδέα ότι θα υπάρχει ένα emoji που θα δείχνει την περίοδο στα πληκτρολόγιά μας σε ολόκληρο τον κόσμο, τον Μάρτιο του 2019». Αυτό ήταν το μήνυμά της μέσω Twitter.

H Plan International διεξάγει εκστρατεία για την άρση των ταμπού που περιβάλλουν το θέμα της γυναικείας περιόδου. «Το να συμπεριληφθεί ένα (τέτοιο) emoji… συνιστά ένα τεράστιο βήμα προς την κατάρριψη του στίγματος που περιβάλλει το θέμα της περιόδου» δήλωσε η Λούσι Ράσελ, η επικεφαλής για τα δικαιώματα των κοριτσιών της Plan International UK. 

Ωστόσο τονίζει πως «ένα emoji δε θα το επιλύσει, αλλά μπορεί να συμβάλει στο να αλλάξει η συζήτηση. Το τέλος της ντροπής σχετικά με την έμμηνο ρύση ξεκινά από τη δυνατότητα του να το συζητά κανείς».

Η Plan International ξεκίνησε έναν διαγωνισμό την Άνοιξη του 2017 για τον σχεδιασμό ενός εικονογράμματος που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα την έμμηνο ρύση. 

Μεταξύ των προτάσεων βρίσκονταν εκείνο με μικρές σταγόνες αίματος αλλά κι ένα άλλο που απεικόνιζε μια μήτρα. Οι 50.000 συμμετέχοντες είχαν επιλέξει ένα εσώρουχο και δύο σταγόνες αίμα, μια επιλογή, ωστόσο, που δεν υιοθέτησε η Unicode, η οποία αποφασίζει για τα emojis, τα οποία περιλαμβάνονται στα τηλέφωνά μας. 

Η ιδέα ήταν να υπενθυμίσουμε ότι «δεν πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να αποκρύπτουμε», εξήγησε η ΜΚΟ, η οποία έχει ως αποστολή την πρόσβαση σε ξεχωριστές τουαλέτες στα σχολεία και προϊόντα υγιεινής περιβαλλοντικά ασφαλή στις φτωχότερες περιοχές. 

Η Unicode, τελικά, αποφάσισε να εντάξει ένα emoji με μια σταγόνα αίματος στον κατάλογό της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top