Η κατάρα των Χέμινγουεϊ - Αποκαλύψη: Ο γιος του κακοποιούσε τις κόρες του

"Όταν έπινε πολύ, συνέβαιναν διάφορα", αποκαλύπτει η εγγονή του συγγραφέα

Η Μάριελ, εγγονή του διάσημου αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ αποκάλυψε σε συνέντευξή της, ότι ο πατέρας της, μεγάλος γιός του Χέμινγουεϊ, κακοποιούσε τις άλλες δύο αδελφές της, Μαργκό και Τζόαν.

Χέμινγουεϊ... Μία καταραμένη οικογένεια... Τελευταίες αποκαλύψεις θέλουν τον Τζακ, μεγάλο γιό του διάσημου συγγραφέα, να κακοποιεί τις κόρες του, Τζόαν και Μαργκό. Η Μαργκό, διάσημο και ακριβοπληρωμένο μοντέλο, αυτοκτόνησε το 1996.

Τα περί κακοποίησης αφηγείται η τρίτη αδελφή Μάριελ σε συνέντευξή της:

«Ο πατέρας μου δεν ήταν κανένα τέρας. Αλλά όταν έπινε πολύ, συνέβαιναν διάφορα πράγματα. 
Βλέπεις ο παππούς Έρνεστ θεωρούσε ότι σωστή διαπαιδαγώγηση σημαίνει να παίρνει τον μοναχογιό του και να τον πηγαίνει σε οίκο ανοχής, όταν ήταν 13 ετών». 

Η Μάριελ είχε εκδώσει βιβλίο, όπου περιέγραφε τις αυτοκαταστροφικές τάσεις της, την κατάθλιψη και τις εξαρτήσεις της οικογένειάς της.

«Ο παππούς μου, Έρνεστ, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του 20ού αιώνα. Και μετά υπέφερε από τρομερή ψυχική ασθένεια. Έρχομαι από επτά αυτοκτονίες. Ίσως περισσότερες...»

Η Μάριελ περιγράφει τα προβλήματα που είχε η οικογένεια με το αλκοόλ, αλλά και τα ναρκωτικά.

Για πολλά μέλη της οικογένειας Χέμινγουεϊ η καμπάνα κτύπησε νωρίς. Τα βιβλία του, του χάρισαν το Νόμπελ.

Ο διάσημος, αλλά αυτοκαταστροφικός συγγραφέας, Έρνεστ, υπήρξε πολεμικός ανταποκριτής και κάλυψε γεγονότα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου στη Μικρά Ασία, έγραψε για την καταστροφή της Σμύρνης, για τη Θράκη και τους Έλληνες πρόσφυγες, προτού γίνει διάσημος για τις ανταποκρίσεις του στον Ισπανικό Εμφύλιο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top