ΝΒC: Οι ΗΠΑ έτοιμες να εκδώσουν τον Γκιουλέν

State Department: “Δεν ισχύει το ρεπορτάζ του ΝΒC”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται για πρώτη φορά πολύ κοντά στο να εκδώσουν τον θανάσιμο εχθρό του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν. Όχι βέβαια χωρίς αντάλλαγμα. Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών έχει σχέση με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Σκληρό παζάρι μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας με τον αυτοεξόριστο ιμάμη Γκιουλέν να είναι το τρόπαιο για την Άγκυρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, η Ουάσιγκτον ετοιμάζει την έκδοση του εχθρού του Ερντογάν με στόχο αυτός να βάλει πλάτη στο να διατηρήσει η Αμερική τις καλές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία ρίχνοντας τους τόνους στην υπόθεση Κασόγκι.

State Department: “Δεν ισχύει το ρεπορτάζ του ΝΒC”

To state department διαψεύδει την πληροφορία, ωστόσο είναι πολλά τα χρήματα που διακυβεύονται αφού μόνο το 2017 οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέγραψαν με τη Σαουδική Αραβία αμυντικές συμφωνίες 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δύο τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας Κασόγκι 

"Την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Σαουδικής Αραβίας ζητεί θανατική ποινή για πέντε εκ των δολοφόνων του Τζαμάλ κασόγκι, ενώ σύμφωνα με τη Χουριέτ υπάρχει και δεύτερο ηχητικό ντοκουμέντο από την ημέρα της δολοφονίας"

Εν τω μεταξύ, στην Κωνσταντινούπολη τελείται συμβολική κηδεία του δημοσιογράφου, ενώ σε άλλες χώρες ,ο κόσμος τιμά τη μνήμη του κρατώντας κεριά. 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top