Υεμένη: Μικρά παιδιά στους δρόμους για τον βομβαρδισμό σχολικού λεωφορείου

51 άτομα σκοτώθηκαν απο βομβαρδισμούς - Τα 40 ήταν παιδιά

Χιλιάδες διαδηλωτών βγήκαν στους δρόμους του Dhamer το Σάββατο, μετά το μακελειό που κόστισε τη ζωή σε ενήλικες και παιδιά.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες, ανάμεσα τους πολλά παιδιά δημοτικού, διαμαρτυρήθηκαν για το λουτρό αίματος μετά την επίθεση από αέρος σε λεωφορείο που μετέφερε παιδιά, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Massirah των ανταρτών Χούτι, που ελέγχουν την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση, μετέδωσε ότι 51 άτομα έχασαν τη ζωής τους από τα οποία τα 40 είναι τα παιδιά. 79 είναι οι τραυματίες. Τα παιδιά βρίσκονταν στην πόλη Νταχιάν, όταν χτυπήθηκε το λεωφορείο με το οποίο πήγαιναν σε σχολική εκδρομή.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε από συνασπισμό δυνάμεων στην περιοχή υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας. Η Σαουδική Αραβία ενεπλάκη στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης το 2015, προκειμένου να αποτρέψει τους αντάρτες Χούτι, που υποστήριζε το Ιράν, από το να πάρουν την εξουσία. Οι Χούτι τώρα λένε πως συνεχίζουν να πολεμούν προκειμένου να αποτρέψουν κάποια εξωτερική επίθεση εναντίον του κράτους της Υεμένης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε άμεση έρευνα στο περιστατικό, ενώ ανησυχίες εκφράστηκαν για τη συνεχιζόμενη βία στην περιοχή με θύματα αμάχους.

Οι πολίτες αντέδρασαν στο τραγικό συμβάν γεμίζοντας τους δρόμους με πλακάτ και κρατώντας πανό στα χέρια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top