Ταϊλάνδη: Ο δύτης που είδε πρώτος τα παιδιά ήταν πρόσφατα στην Ελλάδα

Έλληνας συνάδελφός του μιλά αποκλειστικά στο Star

Βρετανός δύτης που ήρθε πρώτος σε επαφή με τα παιδιά στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης ήταν προσφάτως στην Ελλάδα να εξερευνήσει το σπήλαιο της Βρύσπας στην Κεφαλλονιά. Ο Έλληνας δύτης που ήταν μαζί του μιλάει αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο του Star.

Ο Αντούλ, 14 χρόνων, το παιδί με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, προσφυγόπουλο από τη Μιανμάρ, πρωταγωνίστησε στη διάσωση διότι ήταν ο μόνος που μιλούσε αγγλικά.

Όπως πρωταγωνίστησε και ο Ρικ Στάντον. Ο έμπειρος, ηρωικός Βρετανός σπηλαιοδύτης από τους πρώτους που αντίκρισαν τα παιδιά ήταν πριν από δύο μήνες στην Κεφαλλονιά για να εξερευνήσει με την ομάδα του και Έλληνες συναδέλφους του το σπήλαιο της Βρύσπας. Ο συνάδελφός του Έλληνας δύτης Μάκης Σωτηρόπουλος μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον Λάμπρο Δεμερτζή.

«Πολύ δυνατός άνθρωπος. Πολύ απλός άνθρωπος. Μα πάνω από όλα έχει καρδιά λιονταριού. Αυτός ο άνθρωπος δεν κολλάει πουθενά. Κι εγώ πιστεύω ότι ένας λόγος που όλα αυτά πήγαν καλά ήταν εξ αιτίας του».

Στα παιδιά δόθηκε φάρμακο αντιστρές. Κεταμίνη, ένα ταχύτατο καταπραυντικό που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στα άλογα για να ηρεμούν, ήταν το φάρμακο που τους χορηγήθηκε για να αντιμετωπίσουν τυχόν κρίση πανικού. Ο γιατρός που το χορήγησε Ρίτσαρντ Χάρις ήταν ο τελευταίος που βγήκε από το σπήλαιο.

Τα παιδιά θα βρίσκονται σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις. Δείχνουν την αιοιοδοξία και την ευγνωμοσύνη τους σχηματίζοντας το σήμα της νίκης, ενώ τα πρώτα τέσσερα που βγήκαν άρχισαν ήδη να περπατούν και να μιλούν στα κινητά τηλέφωνα πάντα μέσα στο δωμάτιο τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top