Το «τέρας από την Ανατολή» σαρώνει την Ευρώπη - Πολικές θερμοκρασίες και προβλήματα στις μετακινήσεις

Πλημμύρες στις μεσοδυτικές ΗΠΑ

Το δριμύ ψύχος που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης προκαλεί χάος στην κυκλοφορία ενώ, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες ακόμη.

Το τέρας από την Ανατολή έχει απλωθεί πάνω από την Ευρώπη. Είναι το ακραίο καιρικό φαινόμενο με τις πολικές θερμοκρασίες το οποίο προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και αφαιρεί ή απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Χιόνι και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν και μεγάλο μέρος της Βρετανίας. Δρομολόγια τρένων ακυρώνονται ενώ προβλήματα στην κυκλοφορία σημειώνονται στο οδικό  δίκτυο αλλά και στα αεροδρόμια της χώρας.

Στην Γαλλία βρέθηκαν νεκροί δυο άστεγοι. Σήμερα κι αύριο θα σημειωθούν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Στη Ρουμανία ένας άντρας 65 ετών βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του, από το ακραίο ψύχος που πλήττει τη χώρα. Λόγω της κακοκαιρίας έχουν ακυρωθεί πολλά δρομολόγια τρένων. Τα σχολεία σε πολλές επαρχίες αλλά και στο Βουκουρέστι, παραμένουν κλειστά

Στην Ιταλία ο στρατός κλήθηκε από τις αρχές για να καθαρίσει τους δρόμους της Ρώμης.

Ο καιρός προσφέρει όμως και ευχάριστα στιγμιότυπα. Ένας ιερέας  παίζει χιονοπόλεμο στο Βατικανό στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Άλλοι απολαμβάνουν το πατινάζ στους παγωμένους δρόμους.

Στην Κωνσταντινούπολη το χιόνι προκαλεί ήδη προβλήματα στην κυκλοφορία. Τα σχολεία στην Αδριανούπολη παραμένουν κλειστά. Οι τούρκοι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες.

Στην Ουγγαρία το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες σφοδρή κακοκαιρία με καταστροφικές πλημμύρες πλήττει το Σινσινάτι του Οχάιο. Ο ποταμός Οχάιο έφτασε στο υψηλότερο σημείο του των τελευταίων 21 ετών. Ένας οδηγός βρέθηκε μέσα στο νερό το οποίο κάλυψε το αυτοκίνητό του. Κατάφερε όμως να διασωθεί. Η υπερχείλιση μικρότερων ποταμών προκάλεσε προβλήματα σε πολλούς δρόμους του Οχάιο αλλά και του Κεντάκι.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top