Άγκυρα: «Εκτός από Άφριν, διασφαλίζουμε ταυτόχρονα τον έλεγχο σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο»

Δείτε τι μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Star στην Τουρκία Άννα Ανδρέου

Για κυριαρχία στο Αιγαίο μίλησε Τούρκος στρατηγός

Και στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μπορεί να διασφαλίζει τον έλεγχο ο τουρκικός στρατός ταυτόχρονα με την επιχείρηση στο Άφριν, δήλωσε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος στρατηγός επιθεώρησε σήμερα τις δυνάμεις του τουρκικού στρατού στο Άφριν και στη συνέχεια με το αεροσκάφος πήγε στον εναέριο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου όπου και ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του ναυτικού και της αεροπορίας για την κατάσταση εκεί. Ο Χουλούσι Ακάρ ενημέρωσε στη συνέχεια τον Τούρκο Πρόεδρο για την επιθεώρηση.

«Ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση Άφριν η ισχύς του τουρκικού στρατού είναι αρκετή για να α τον έλεγχο και στη θάλασσα», δήλωσε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου της Τουρκίας Ακάρ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και ανέφερε: «Έχουμε υπό έλεγχο το Αιγαίο και την Μεσόγειο».

«Δεν είναι μόνο τα Ίμια αλλά ολόκληρο το Αιγαίου που περιλαμβάνει ο έλεγχός μας. Ο τουρκικός στρατός μπορεί να κάνει και την επιχείρηση στο Άφριν και ταυτόχρονα έχουμε την ισχύ να διασφαλίζουμε τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου», φέρεται να είπε προσθέτοντας: «Επιδεικνύουμε κάθε είδους προσπάθεια προκειμένου η θάλασσα του Αιγαίου να είναι μία θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας.

Επιθυμούμε ειλικρινά τα προβλήματα στο Αιγαίο να επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, που αποτελούν μία δραστική, σεβαστή και αποτρεπτική δύναμη, είναι αποφασισμένες να προστατεύσουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και την κυριαρχία μας, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η χώρα μας».

 

 

‘Αννα Ανδρέου, Τουρκία

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top