Bενετία, όπως λέμε φτώχεια: 1.100 ευρώ για ένα απλό γεύμα με... μπριζόλες!

14.000 πρόστιμο στο εστιατόριο που το χρέωσε

 1.100 ευρώ για ένα απλό γεύμα με μπριζόλες!

1.100 ευρώ για ένα απλό γεύμα, ακόμη και για τη Βενετία είναι πολλά. Αυτό σκέφτηκε μια ομάδα φοιτητών από την Ιαπωνία, που  επικοινώνησε με την αστυνομία στη Βενετία καταγγέλλοντας ότι χρεώθηκε 1.100 ευρώ για ένα γεύμα αποτελούμενο από… τρεις μπριζόλες και ένα πιάτο τηγανητό ψάρι.

Ο λογαριασμός δόθηκε στους φοιτητές στο Osteria da Luca, στην περιοχή Mercerie, κοντά στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, την Παρασκευή, όπου οι πελάτες είχαν συνοδέψει το μέτριο γεύμα τους με μεταλλικό νερό.

«Οι νέοι, οι οποίοι είναι φοιτητές πανεπιστημίων στη Μπολόνια, έκαναν επίσημη καταγγελία στο τοπικό αστυνομικό τμήμα αμέσως μόλις βγήκαν από το τρένο», ανέφερε ο κ. Gasparinetti, στην ιστοσελίδα The Venice Today.

Ερωτηθείς για το λογαριασμό των 1.100 ευρώ, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δήλωσε μόνο: «Δεν θυμάμαι να έχω προβλήματα με τους Ιάπωνες πελάτες».

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση το εστιατόριο επισκέφθηκε η αστυνομία, υπάλληλοι του υγειονομικού και επιθεωρητές κτιρίων για το οικονομικό έγκλημα, καταλήγοντας τελικά να επιβάλλουν πρόστιμα συνολικού ύψους 14.000 ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Gazzetino.

Ο κ. Gasparinetti πρόσθεσε ότι τρεις από τους μαθητές της ίδιας ομάδας κάθισαν πρόσφατα για ένα γεύμα σε ένα άλλο εστιατόριο της Βενετίας που βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα όταν ένας Βρετανός τουρίστας έγραψε στον Δήμαρχο της Βενετίας, Luigi Brugnaro, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τις υψηλές τιμές. Τρεις γυναίκες,στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρεώθηκαν συνολικά 350 ευρώ για τρία πιάτα ζυμαρικών, ανέφερε ο κ. Gasparinetti.

Oι τουρίστες διατρέχουν τον κίνδυνο να συνεχίζουν να διώκονται ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι σε εξέλιξη το ετήσιο Καρναβάλι στη Βενετία.

Οι σχέσεις μεταξύ των κατοίκων της Βενετίας και ο αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών στην ιταλική πόλη γίνονται όλο και πιο δύσκολες, με διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα και τις αρχές να απαγορεύουν πλέον τη δημιουργία νέων καταλυμάτων στο ιστορικό κέντρο.

 

Με πληροφορίες από The Reader.gr

Φωτό: AP

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top