Κι άλλα μπλεξίματα για τον Trump - Διαδηλώσεις και μηνύσεις εναντίον του

Φωτιές άναψε η απόφασή του να καταργήσει έναν νόμο υπέρ των μεταναστών

Σαν να μην του έφταναν όλα τ’ άλλα, έφαγε και μήνυση ο Donald Trump. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε τη «νομική επίθεση» 6 μεταναστών, που πήγαν στις ΗΠΑ ως παιδιά κι είναι πλέον δάσκαλοι, φοιτητές και δικηγόροι, εξαιτίας της απόφασής του να τερματίσει ένα πρόγραμμα που τους προστάτευε από την απέλαση.

H μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, καθώς θεωρήθηκε ότι η κίνηση του Trump παραβιάζει τα συνταγματικά δικαιώματα των μεταναστών κι ότι προωθούσε τα προσωπικά τους στοιχεία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα Αναβαλλόμενη Δράση για Αφίξεις στην Παιδική Ηλικία (Deferred Action for Childhood Arrivals-DACA) επέτρεψε σε σχεδόν 800.000 μετανάστες να βγάλουν άδεια εργασίας και τους προστάτευε από την απέλαση, ήδη από το 2012. Η μήνυση αυτή των 6 ατόμων έρχεται να συμπληρώσει άλλες μηνύσεις για το ίδιο θέμα, καθώς πάνω από 10 πολιτείες έχουν κινηθεί νομικά κατά της λήξης του προγράμματος αυτού.

Την ίδια στιγμή, διαδηλωτές κινήθηκαν κατά του Trump στη Νέα Υόρκη, με στόχο την κατάργηση της πολιτικής της «υπεροχής των λευκών» του Προέδρου.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top