Ο Γιλντιρίμ στην Αθήνα τη Δευτέρα-Κυπριακό, συμφωνία επανεισδοχής και οι οχτώ στο τραπέζι της συζήτησης

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

Ο Γιλντιρίμ στην Αθήνα τη Δευτέρα-Κυπριακό, συμφωνία επανεισδοχής και οι οχτώ στο τραπέζι της συζήτησης

Διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες και οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Έλληνα ομόλογό του τη Δευτέρα στην Αθήνα σύμφωνα με πηγές της τουρκικής εφημερίδας Μιλλιέτ. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως για να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό ‘η τουρκική πλευρά δεν θα είναι η πλευρά που θα αποχωρήσει από τον τραπέζι”. 

Η Μιλλιέτ αναφέρει ακόμη ότι βασικό θέμα των επαφών τους θα είναι οι εργασίες για τη συμφωνία επανεισδοχής και τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Από τα βασικά θέματα θα είναι επίσης οι οχτώ Τούρκοι στρατιωτικοί και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναμένεται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ να δώσει σαφή μηνύματα. Θα εξηγήσει τον Έλληνα ομόλογό του τη σημασία που δίνει η Τουρκία στην έκδοση των οχτώ. Στην ατζέντα, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα είναι και το Turkish Stream. 

Η Μιλλιέτ αναφέρει ακόμη ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Έλληνα Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια θα πάει στη Δυτική Θράκη όπου κάνει ιφτάρ (το πρώτο γεύμα μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανιού) με την μουσουλμανική μειονότητα. 

 

Tης Άννας Ανδρέου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top