ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ο Τραμπ! «Σέβομαι τον Πούτιν, και οι ΗΠΑ έχουν αρκετούς δολοφόνους»!

Νέες διαδηλώσεις κατά του Αμερικανού προέδρου σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη οι δηλώσεις του νέου πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ!

«Σέβομαι τον Πούτιν» είπε ο αμερικανός πρόεδρος στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Fox, Μπιλ Ο' Ρέιλι, σε μια συνέντευξη που θα μεταδοθεί πριν τον σημερινό αγώνα του Σούπερ Μπόουλ για το αμερικανικό φούτμπολ.

Μάλιστα, στην συνέχεια ο Τραμπ εμμέσως πλην σαφώς αποδέχθηκε τον χαρακτηρισμό «δολοφόνος» που απέδωσε στον Ρώσο πρόεδρο ο δημοσιογράφος του Fox.

«Είναι όμως δολοφόνος», παρατήρησε ο δημοσιογράφος με τον Τραμπ να απαντά «υπάρχουν αρκετοί δολοφόνοι, έχουμε αρκετούς και στις ΗΠΑ. Τι; Πιστεύετε ότι η χώρα μας είναι τόσο αθώα;».

«Σέβομαι αρκετούς ανθρώπους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα πάω καλά μαζί τους. Είναι ηγέτης της χώρας του. Λέω ότι είναι καλύτερο να τα πηγαίνουμε καλά με τη Ρωσία και αν η Ρωσία μας βοηθήσει στον αγώνα μας κατά του Ισλαμικού Κράτους, που είναι μια μεγάλη μάχη, τότε αυτό είναι καλό πράγμα» συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Θα τα πάω καλά μαζί του; Δεν έχω ιδέα. Είναι πολύ πιθανόν να μην συμβεί αυτό» κατέληξε για τις σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, με τον οποίο συνομίλησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε μια συζήτηση που εξελίχθηκε πιο ομαλά σε σύγκριση με τηλεφωνήματα που είχε με άλλους πρωθυπουργούς όπως της Αυστραλίας.

Στην ίδια συνέντευξη, αποσπάσματα της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό κανάλι, ο Τραμπ ρωτήθηκε για το αν ήταν ανεύθυνο εκ μέρους του να υποστηρίξει ότι τρία εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές χωρίς να παρουσιάσει τις αντίστοιχες αποδείξεις γι' αυτό με τον ίδιο να απαντά ότι «όταν βλέπεις παράνομους ανθρώπους να είναι στους εκλογικούς καταλόγους... Κοίτα Μπιλ δεν μπορούμε να είμαστε παιδιά, αλλά βλέπεις τους εκλογικούς καταλόγους, έχεις παράνομους μετανάστες, έχεις νεκρούς ανθρώπους, έχεις αυτά- είναι μια πραγματικά άσχημη κατάσταση».

Νέες διαδηλώσεις κατά του Τραμπ σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη κι από το Δυτικό Παλμ Μπιτς μέχρι το Παρίσι και το Βερολίνο, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και πάλι χθες εναντίον του αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με περίπου 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας Guardian. Συγκεντρώθηκαν αργά το πρωί μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ έπειτα από έκκληση πολλών οργανώσεων, αντιρατσιστικών, ειρηνιστικών ή αντίθετων στα μέτρα λιτότητας, και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πανό που έγραφαν «Όχι στον ρατσισμό!», «Όχι στον Τραμπ!», «Ο Τραμπ στα σκουπίδια!».

Εκτός από το διάταγμα --που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών επτα μουσουλμανικών χωρών, αλλά του οποίου την εφαρμογή μπλόκαρε το βράδυ της Παρασκευής ένας ομοσπονδιακός δικαστής--, οι οργανωτές κατήγγειλαν τη «συμπαιγνία» ανάμεσα στη συντηρητική πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και τον δισεκατομμυριούχο, τον οποίο η Μέι προσκάλεσε να επισκεφθεί επισήμως το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στο 2017.

Περισσότεροι από 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι υπέγραψαν στο Ίντερνετ αίτημα να αρθεί ο επίσημος κρατικός χαρακτήρας της επίσκεψης του Τραμπ ώστε η βασίλισσα να μην βρεθεί «στη δύσκολη θέση» να πρέπει να συναντηθεί βάσει του πρωτοκόλου με τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο.

Διαβάστε εδώ: O Τραμπ αποκεφαλίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας! Σκίτσο-ΜΑΧΑΙΡΙΑ από το Spiegel!

Στο Βερολίνο και το Παρίσι, περίπου χίλιοι διαδηλωτές κατήγγειλαν το διάταγμα, η εφαρμογή του οποίου εμποδίσθηκε το βράδυ της Παρασκευής από ομοσπονδιακό δικαστή του Σιάτλ.

Στη γερμανική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου βρίσκεται επίσης η αμερικανική πρεσβεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top