Στα «λευκά» Ευρώπη και Βαλκάνια με σιβηρικές θερμοκρασίες

Αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία

Σε ύφεση βρίσκονται τα καιρικά φαινόμενα στην Κεντρική Ευρώπη, τις επόμενες ώρες όμως αναμένεται σφοδρή κακοκαιρία στη Βρετανία. Σε πολλές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Κροατία

Δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο, το Ντουμπρόβνικ, στις ακτές της Αδριατικής στην Κροατία, να είναι χιονισμένο. Η μεσαιωνική πανέμορφη πόλη είναι κάτασπρη. Οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες για τους επαγγελματίες, που συνήθως βλέπουν να σφύζουν από κόσμο τα καλντερίμια της πόλης που έχουν κατασκευαστεί ανάμεσα στον 13ο και 16ο αιώνα.

Στη γειτονική Βοσνία η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 27 και τα προβλήματα είναι δυσεπίλυτα. Στα χωριά κοντά στο Σαράγεβο οι συνθήκες ήταν δραματικές. Οι μετακινήσεις περιορισμένες.

Στη Σερβία επίσης, η ναυσιπλοΐα στον Δούναβη σταμάτησε λόγω πάγου. Τα όμορφα καφέ στις όχθες του ποταμού φυσικά άδεια. Οι μετανάστες κι εκεί που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες έχουν τα δικά τους ζητήματα να λύσουν.

Στη Βρετανία τα πρώτα προβλήματα είναι εμφανή κυρίως στη Σκωτία. Τα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί καθώς οι δρόμοι είναι χιονισμένοι κι έχουν αρχίσει να παγώνουν.

Η κακοκαιρία μετακινείται αργά προς τη νότια Αγγλία και την Ουαλία. Αναμένονται καταιγίδες και χιόνι στα ορεινά. (Το αεροδρόμιο του Χίθροου ανακοίνωσε ότι θα αναβληθούν 80 πτήσεις από τις 1350 που συνολικά έχουν προγραμματισθεί.)

Στη Γερμανία, ειδικότερα το Βερολίνο, ξύπνησε ξύπνησε σε λευκό χαλί. Οι Αρχές ήταν έτοιμες για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Όμως λίγοι ήταν οι τουρίστες που αψήφησαν τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να επισκεφθούν την Πύλη του Βραδεμβούργου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα προβλήματα επικεντρώνονται στην Καλιφόρνια και το Όρεγκον. Οι καταιγίδες και οι πλημμύρες προκάλεσαν κατολισθήσεις και δρόμοι κόπηκαν στη μέση. Στο Ορεγκον από την πυκνή χιονόπτωση έκλεισαν σχολεία. Ο καιρός μπορεί να δημιούργησε προβλήματα στους ανθρώπους, όμως ήταν χαρά θεού για τα ζώα που φιλοξενεί ο ζωολογικός Κήπος στο Πόρτλαντ. Οι πολικές αρκούδες και οι ελέφαντες πέρασαν μία φανταστική μέρα κάνοντας παιγνίδια στο χιόνι.

Στην Αργεντινή οι καταστροφικές πλημμύρες έκλεισαν δρόμους προκάλεσαν κατολισθήσεις. Πολλές περιοχές είχαν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Η κακή κατάσταση των δρόμων ήταν η αιτία να διακοπεί σήμερα το ράλι Ντακάρ.

Στον Καναδά, Αυστραλός που έκανε σνόουμπορντ σώθηκε από χιονοστιβάδα χάρις στο σύγχρονο σακίδιο του που λειτούργησε σαν αερόσακος. Πάντως στην περιοχή έφθασαν πολύ γρήγορα άλλοι σκιέρ για να τον βοηθήσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top