Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε ο Μακρόν

«Με σύνθημα την ελπίδα»

​Την υποψηφιότητά του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2017 ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μπομπινί, στα προάστια του Παρισιού.

«Είμαι υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας», είπε, «με σύνθημα την ελπίδα» και στόχο την «έξοδο από το (πολιτικό) στάτους κβο» για την αντιμετώπιση των προκλήσεων μίας νέας εποχής».

«Η χώρα μας δεν απέτυχε και το γνωρίζει, το αισθάνεται και εκεί γεννιέται το διαζύγιο ανάμεσα σε κυβερνώμενους και κυβερνώντες… Η Γαλλία είναι παγιδευμένη από τους κορπορατισμούς και δεν βρίσκεται πλέον στο ύψος των υποσχέσεών της… Δεν μπορούμε να προτείνουμε απλώς την επιδιόρθωση ή την αναπροσαρμογή του μοντέλου μας… το πολιτικό μας σύστημα είναι παγιδευμένο, δεν κατηγορώ κανέναν, δεν μιλώ για αιρετούς…αλλά οι πολιτικοί μηχανισμοί παραλύουν την ικανότητά μας να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, είδα από μέσα την κενότητα του πολιτικού μας συστήματος… αυτό ενισχύει την αποφασιστικότητά μου. Αυτό το σύστημα το αρνούμαι… πιστεύω σε αυτήν την δημοκρατική επανάσταση, αυτήν που ετοιμάσαμε εδώ και μήνες με το «Εμπρός»», είπε κατά την ομιλία του ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Την απόφαση της υποψηφιότητας του την πήρε εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, τον συμβούλευσαν να την ανακοινώσει στην διάρκεια της ομιλίας του» δήλωσε ένας εκπρόσωπος από το στενό περιβάλλον του Μακρόν.

ΓΗΓΗ.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top