Δύο νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

Άρση κινδύνου τσουνάμι

Δύο νεκροί από τον σεισμό 7,8 βαθμών στη Νέα Ζηλανδία

​ Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας υποβάθμισαν τον κίνδυνο ενός καταστροφικού κύματος (τσουνάμι) μετά από τον ισχυρό σεισμό των 7,8 βαθμών που ακολουθήθηκε από εκατοντάδες μετασεισμικών δονήσεων, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στους 6,1 βαθμούς.

Μετά τον καταστροφικό σεισμό, όπου σκοτώθηκαν δύο άτομα και έγιναν μεγάλες ζημιές σε δρόμους και στις υποδομές και διεκόπη το ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο, οι αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση στους κατοίκους για την πιθανότητα ενός τσουνάμι τουλάχιστον 5 μέτρων η οποία ώθησε τον πληθυσμό του νησιώτικου κράτους να καταφύγει σε υψώματα.

Αργότερα όμως, και αφού σημειώθηκαν κύματα μέχρι και τα 2,5 μέτρα στις ακτές της της πρωτεύουσας Ουέλλινγκτον στο Βόρειο Νησί και του Κράισττσερτς στο Νότιο Νησί, οι αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο τσουνάμι.

3F43A82EF2C641B973CD8E669C54D0FE.jpg

«Βιβλική καταστροφή»

Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι περιέγραψε σκηνές «βιβλικής καταστροφής» γύρω από την τουριστική πόλη Καϊκούρα, ενώ η αστυνομία επιβεβαιώνει δύο νεκρούς, καθώς τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Παράλληλα, οι τοπικές αρχές προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και νερού, αλλά και τα δίκτυα επικοινωνιών και οδικής πρόσβασης προς την Καϊκούρα, που βρίσκεται στη βορειοανατολική περιοχή της Νότιας Νήσου, της Νέας Ζηλανδίας.

Οι δρόμοι ��ρος την πόλη έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις που έγιναν, μετά τη σεισμική δόνηση των 7,8 βαθμών, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Η Καϊκούρα αποτελεί δημοφιλή τουριστική περιοχή για την ακτογραμμή της, αλλά και για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φαλαινών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top