Τζέιμι Ντίμον: Ένας Ελληνοαμερικανός στο τιμόνι της αμερικανικής οικονομίας;

Το πρόσωπο που θέλει διακαώς ο Τραμπ για επικεφαλής στο θησαυροφυλάκιο των ΗΠΑ

Τζέιμι Ντίμον: Ένας Ελληνοαμερικανός στο τιμόνι της αμερικανικής οικονομίας;

​Τον Ελληνοαμερικανό διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Chase φέρεται να προωθεί για το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ο νέος πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το CNBC.

Ο εκπρόσωπος του Τραμπ δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για το δημοσίευμα, όμως πρόσωπα από το περιβάλλον του Ντίμον δηλώνουν ότι εκείνος μάλλον δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει τη θέση.

Ο 56χρονος Τζέιμι Ντίμον είναι ένας από τους τρεις γιους του Θεόδωρου και της Θέμιδος Ντίμος και εγγονός Έλληνα μετανάστη στις ΗΠΑ.

Ο παππούς του ήταν και εκείνος τραπεζικός και ονομαζόταν Παπαδημητρίου, όμως το άλλαξε σε Ντίμον για να είναι πιο εύηχο στη νέα του πατρίδα.

Όπως αναφέρει το CNBC, ο Τζέιμι Ντίμον είναι ο άνθρωπος που έσωσε τη Wall Street την εποχή του μεγάλου κραχ των τραπεζών, όταν εκείνες άρχισαν να καταρρέουν κι ένας από τους «έμπιστους» του Μπαράκ Ομπάμα.

Το περιοδικό TΙΜΕ τον έχει συμπεριλάβει στο παρελθόν στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου, είναι ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών και όπως έχει γίνει γνωστό το 2011 οι απολαβές του άγγιζαν τα 23 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top