ΑΥΤΟΙ ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ! Λευκοί απόφοιτοι Λυκείου, θρησκόληπτοι και αγρότες

Τι δείχνει για την ταυτότητα των ψηφοφόρων δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos

ΑΥΤΟΙ ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ! Λευκοί απόφοιτοι Λυκείου, θρησκόληπτοι και αγρότες

​Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να δήλωσε ότι θέλει να είναι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών, όμως δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos που αποκαλύπτει την ταυτότητα των ψηφοφόρων των δύο μονομάχων δείχνει πως θα είναι κομματάκι δύσκολο, αφού σε αυτές τις εκλογές κονταροχτυπήθηκαν δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χίλαρι Κλίντον είχε προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων στις γυναίκες ψηφοφόρους, καθώς περίπου το 49% των γυναικών στήριξαν την Κλίντον και το 47% τον Τραμπ. Στις ηλικίες μάλιστα 18 – 34 το 55% ψήφισε Κλίντον και το 38% Τραμπ.

Όσον αφορά στις μειονότητες, η Χίλαρι Κλίντον είχε μεγάλο προβάδισμα ανάμεσα στους Ισπανόφωνους, όπως ήταν αναμενόμενο, στους Αφροαμερικανούς και στους Αμερικανούς Ασιάτες με το 89% των Αφροαμερικανών, το 66% των Ισπανόφωνων και το 65% των Ασιατών να της δίνουν την ψήφο τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, τον Ντόναλντ Τραμπ στήριξαν κυρίως λευκοί Αμερικανοί χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, που δεν έχουν πάει ποτέ στο κολέγιο.

Επίσης σάρωσε ανάμεσα στους λευκούς ευαγγελιστές, οι οποίοι τον στήριξαν παρά τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον πολλών γυναικών, ενώ είχε μεγάλο προβάδισμα στις αγροτικές περιοχές, ενώ η Κλίντον κέρδισε μετά βίας τις μητροπολιτικές περιοχές.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά την ημέρα των εκλογών και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ και συμμετείχαν περισσότεροι από 45.000 ψηφοφόροι. Μάλιστα τα στοιχεία θα επικαιροποιούνται όσο προχωρά η καταμέτρηση των ψήφων σε όλη τη χώρα και των απαντήσεων που έδωσαν οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top