Κλιμακώνεται η πρόκληση: Οι Τούρ��οι διόρισαν ιμάμη στην Αγία Σοφία

Πέντε φορές την ημέρα θα ακούγεται η μουσουλμανική προσευχή-Συνεχίζει τις επιθέσεις ο Ερντογάν

​Οργή σε εκατομμύρια Ορθόδοξους ανά τον κόσμο, έχει προκαλέσει η νέα κίνηση της Τουρκίας, να διορίσει ιμάμη στην Αγία Σοφία, για πρώτη φορά από το 1935, από τότε δηλαδή που ο ναός έγινε μουσείο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πλέον θα ακούγεται πέντε φορές την ημέρα η μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία, και όχι δυο όπως προβλεπόταν μέχρι σήμερα.

030616192850_0977.jpg
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ο ιμάμης, θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές που προβλέπει το Κοράνι μέσα στην ημέρα, ενώ η τουρκική αυτή κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πολλοί την συνδυάζουν με την προκλητική ρητορική του Ερντογάν.

agia_sofia_mesa_01.jpg
Ο Σουλτάνος όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αμετανόητα προκλητικός, ενώ με δημόσιες δηλώσεις του δεν σταματά να αμφισβητεί την «Συνθήκη της Λωζάννης», καλώντας την τουρκική νεολαία να… «αλλάξει» τα σύνορα, και κάνοντας λόγο για τα «σύνορα της καρδιάς των Τούρκων», περιφρονώντας τα σύνορα που έχουν ορίσει οι διεθνείς συνθήκες (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ).

060616192221_1660.jpg
Να σημειώσουμε, ότι η θέση Ιμάμη προβλέπονταν αλλά ποτέ ως σήμερα δεν είχε τοποθετηθεί κανείς σε αυτή τη θέση απ' όταν με εντολή του Κεμαλ Ατατούρκ ο Ναός είχε μετατραπεί σε μουσείο.

Agia-Sofia1.jpg

Μάλιστα αν και πρόκειται για ορθόδοξο ναό καθώς αποτελεί για τους Τούρκους ένα από τα σημεία αναφοράς για την κατάκτηση της Πόλης η πίεση είναι αυξανόμενη για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ξανά ως τζαμί. Το Αγιά Σοφιά Τζαμί όπως το αποκαλούν.

Να αναφέρουμε τέλος, πως τον περασμένο Ιούλιο, για πρώτη φορά μετά το 1935 απαγγέλθηκε το Κοράνι και το «αζάν» μέσα στο ναό, με απώτερο στόχο –όπως όλα δείχνουν- να γίνει η μετατροπή της «Αγίας Σοφίας» σε τέμενος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top