ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΡΟΠΗΣ! Χτυπούν, βρίζουν και απειλούν ηλικιωμένους σε οίκο ευγηρίας

Διέταξε έρευνα η εισαγγελία της Κάτω Ιταλίας

​Αποτροπιασμό και ντροπή προκαλεί το βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει την κόλαση που ζούσαν ηλικιωμένοι σε ιδιωτικό οίκο ευγηρίας στην πόλη Σαλέρνο της Ιταλίας.

Στο βίντεο αυτό, το οποίο τράβηξαν οι καραμπινιέροι με κρυφές κάμερες που τοποθέτησαν στο χώρο, διακρίνονται ξεκάθαρα εργαζόμενοι που χαστουκίζουν, βρίζουν, κλωτσούν, απειλούν και σέρνουν στο πάτωμα ηλικιωμένους τρόφιμους.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, οι ηλικιωμένοι πολλές φορές δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους, ενώ το προσωπικό δεν τους άφηνε να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες.

«Θα πας στην τουαλέτα μόνον όταν θα είσαι έτοιμος να πεθάνεις», «μη σηκωθείς διότι θα σου σπάσω το κεφάλι», είναι μερικά από τα τραγικά που ακούγονται να λένε οι υπάλληλοι σε ηλικιωμένους π��υ βρίσκονται στο σαλόνι του οίκου ευγηρίας.

Η εισαγγελία της Κάτω Ιταλίας διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος 18 ατόμων για κακοποίηση ηλικιωμένων, ενώ η Βουλή της Ρώμης ενέκρινε νόμο, ο οποίος επιτρέπει να τοποθετούνται κάμερες κλειστού κυκλώματος σε όλα τα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οίκους ευγηρίας της χώρας για την καταπολέμηση των βίαιων συμπεριφορών σε βάρος ανυπεράσπιστων παιδιών και ηλικιωμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top