ΤΡΑΓΩΔΙΑ-8 «ήρωες» πυροσβέστες ΞΕΨΥΧΗΣΑΝ ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά

Έπεσαν στο καθήκον

​Οκτώ πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη ενώ έδιναν μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε αποθήκη ανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

okto-rosoi-purosbestes-nekroi-kata-tin-katasbesi-purkagias-sti-mosxa.jpg

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν τα πτώματα των πυροσβεστών ενώ έψαχναν στα αποκαΐδια του κτηρίου.

Η επαφή με τους αδικοχαμένους ήρωες, είχε χαθεί ενώ προσπαθούσαν από την Πέμπτη το βράδυ να κατασβέσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πλαστικών στα περίχωρα της Μόσχας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

57e42da0c36188f54c8b4733.jpg

«Οι σοροί των οκτώ συναδέλφων μας ανακαλύφθηκαν στην κύρια περιοχή όπου επικεντρώνονταν οι έρευνες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

«Μέχρι το τέλος είχαμε την ελπίδα ότι θα τους βρίσκαμε ζωντανούς. Όμως λόγω του ότι οι φλόγες ήταν πολύ μεγάλες, επικρατούσαν πολύ αυξημένες θερμοκρασίες και έβγαινε πυκνός καπνός. Ήταν αδύνατο να οι πυροσβέστες βγουν από κει», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Cs-o0OiUsAAlKvO.jpg

Οι πυροσβέστες ήταν ανάμεσα στους πρώτους που έφθασαν στο σημείο της πυρκαγιάς ��αι βοήθησαν ώστε να απομακρυνθούν οι 100 υπάλληλοι που εργάζονταν στην αποθήκη, ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων διευκρινίζεται ότι οι πυροσβέστες μάχονταν με τις φλόγες στη στέγη του κτιρίου όταν αυτό κατέρρευσε.

Η φωτιά σβήστηκε τελικά σήμερα το πρωί στις 07:44 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).

Πηγη: RT

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top