Πήραν στο κυνήγι με… κατσαρόλες και τηγάνια τον Μαδούρο στη Βενεζουέλα!

Κατέληξε «μπούμερανγκ» η απόπειρα για «φιέστα» με τα κρατικά προγράμματα στέγασης

«Ξινή» βγήκε στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο η επίσκεψη που πραγματοποίησε για την επιθεώρηση κρατικών προγραμμάτων στέγασης στο νησί Μαργκαρίτα, στην κοινότητα Βίλα Ρόσα, μια υποβαθμισμένη περιοχή που στο παρελθόν ήταν προπύργιο του κυβερνώντος κόμματος.
Πλήθος οργισμένων διαδηλωτών καταδίωξε με έντονες αποδοκιμασίες τον Μαντούρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του, κραδαίνοντας κατσαρόλες και τηγάνια την ώρα που η φρουρά του προέδρου της χώρας προσπαθούσε να δημιουργήσει κλοιό γύρω του και να τον προστατεύσει , όπως φαίνεται σε βίντεο που «ανέβασαν» ακτιβιστές.
Διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι μόλις έφυγε ο Μαντούρο εμφανίστηκαν μέλη των μυστικών υπηρεσιών και ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι συνελήφθησα�� και κρατούνται μετά το περιστατικό στη Βίλα Ρόσα, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ο Αλφρέντο Ρομέρο, μέλος της οργάνωσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Penal Forum.
Η κυβέρνηση δεν σχολίασε τα επεισόδια αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Λουίς Μαρκάνο ανέβασε από την πλευρά του ένα βίντεο στο Twitter, που δείχνει τον Μαδούρο να μοιράζει φιλιά, να σηκώνει την γροθιά του και να επευφημείται στην επίσκεψη του, με το σχόλιο «όσα δεν είδατε από τα βίντεο που παραποίησαν μέλη της ακροδεξιάς».
Η Βενεζουέλα βρίσκεται και πάλι σε αναβρασμό τις τελευταίες ημέρες, ενώ την Πέμπτη σε διαδήλωση στο Καράκας κατά του Μαντούρο συμμετείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top