Ανατροπή στις ΗΠΑ: Πέρασε μπροστά από την Κλίντον ο Τραμπ σε νέο γκάλοπ!

Αλλά με μικρή διαφορά: 40% έναντι 39% της Χίλαρι

Ανατροπή στις ΗΠΑ: Πέρασε μπροστά από την Κλίντον ο Τραμπ σε νέο γκάλοπ!
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα έναντι της αντιπάλου του, υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων, καθώς ενίσχυσε την στήριξη προς την υποψηφιότητα του ανάμεσα στους δυνητικούς ψηφοφόρους του κόμματος του τις πρόσφατες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη από τις 26 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, το 40% των πιθανών ψηφοφόρων τάσσεται υπέρ του Τραμπ, ενώ το 39% υπέρ της Κλίντον. Η στήριξη προς την Κλίντον, όπως καταγράφεται από την κυλιόμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, παρουσίασε σταδιακή πτώση έπειτα από τις 25 Αυγούστου, εξαλείφοντας το προβάδισμα οκτώ ποσοστιαίων μονάδων που διατηρούσε η υποψήφια των Δημοκρατικών.
Το προβάδισμα του Τραμπ οφείλεται στην άνοδο των ποσοστών συσπείρωσης των Ρεπουμπλικάνων προς τον υποψήφιο του κόμματος τους, σε περίπου 78%. Το ποσοστό εξακολουθεί να είναι μικρότερο από το 85% του ποσοστού συσπείρωσης που κατέγραψε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μιτ Ρόμνεϊ στις εκλογές του 2012.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με δείγμα 1.804 πιθανών ψηφ��φόρων και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος ±3%.
Δημοσκοπικές εταιρείες που συναθροίζουν αποτελέσματα σφυγμομετρήσεων μεγάλων εταιρειών, υπολογίζοντας τον μέσο όρο τους, δείχνουν πως το προβάδισμα της Κλίντον συρρικνώνεται τις τελευταίες εβδομάδες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top